Zeytinburnu’nda başlatılan ve alanında en kapsamlı proje olarak gösterilen “Çocuklar Güvende Projesi” eğitimleri başladı. Proje kapsamında çocukla ilişkili tüm kamu çalışanlarının eğitilmesi planlanıyor.

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Valiliği ve İstanbul Üniversitesi işbirliği yürütülen “Çocuklar Güvende Projesi” eğitim çalışmaları başladı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında, ilçe genelinde çocukla temas eden meslek gruplarından; rehber öğretmenler, okul yöneticileri, din görevlileri ve aile hekimleri eğitime tabii tutulacak. Verilen eğitimlerde çocukların istismar edildiğinin anlaşılması başta olmak üzere birçok eğitim konusuna değinilecek.

“AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENDE OLMASINI SAĞLAMAK”

Çocuk istismarlarının önüne geçmek amacıyla yapılan çalışmaların bu yıl 2’ncisi düzenlediklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Çocuklarımızın güvende olmasını sağlamak açısından istismarın önüne geçilmesi açısından bu konuda bir farkındalık oluşturabilmek amacıyla, okullarda, imamlar, müezzinler ve yine halk sağlığı desteğiyle birlikte hekimlerimizle birlikte bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu birimlerde çalışan uzmanların bu konuda daha farkındalık oluşturabilmek amacıyla 4 süreyle devam edecek bir eğitim çalışması gerçekleştiriyoruz” dedi.

Zeytinburnu bölgesinde yapılan bir pilot çalışma olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gökhan Oral, “Proje kapsamında, bu bölgede çalışan bütün kamu görevlilerini çocukların sağlık ve esenlik içerisinde gelişip büyümeleri için gereken tedbirlerin alınması noktalarında eğitiliyorlar. Bu eğitiminde belirli aşamaları var. Şu anda eğitimin ikinci aşamasındayız zaten. Bu aşamalar boyunca din görevlileri, rehber öğretmenler, aile hekimleri ve bütün kurumlar eğitiliyorlar. Aslında hedefimiz bu bölgeyi çocuklar için güvenli bir bölge haline getirmek” şeklinde konuştu.

Çocukların rahat ve güvenli ortamda yaşamasını sağlamayı hedefleyen proje eğitimleri 4 gün boyunca Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek.