Esenlerli çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen programda önce Çocuk Sokağı’nda sessizce slogan attılar, ardından yaptıkları tiyatro gösterisiyle haklarını sahnede de savundular.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinesinde faaliyet gösteren Anne Çocuk Oyun Kampüsü’nde Esenlerli çocuklar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle düzenlenen programda biraraya geldi. Programa Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Kampüs Sorumlusu Mehtap Kaya Alp ve öğrenciler ile velileri katıldı.

ÇOCUKLARIN SESSİZ SLOGANI

Yaklaşık 50 kişiden oluşan çocuk grubu ilk olarak öğretmenleri eşliğinde Çocuk Sokağı’nda yürüyüş yaptı. Ellerindeki kağıtlarda "Bize Şiddet Değil Sevgi Yakışır", "Eğitim Çocuğu Sevmekle Başlar" yazılı sloganlarla duygularını sessizce ifade eden çocuklar, büyüklerinden kendilerine saygı ve sevgi göstermelerini istediler.

ÇOCUK HAKLARI PERDEYE YANSIDI

Çocuk haklarını savunan öğrenciler daha sonra Anne Çocuk Oyun Kampüsü Sinema Salonu’nda Dünya Çocuk Haklarını ve çocuk haklarının Türkiye’deki gelişimini konu alan ’’Çocuk Hakları Beyannamesi’’ adlı kısa animasyon filmini izlediler.

HAKLARINI SAHNEDE DE SAVUNDULAR

Çocuklar izledikleri animasyon filminin ardından yaşıtlarının yer aldığı tiyatro grubunun gösterilerini izlediler. Önce sahneye çıkarak çalan müzikler eşliğinde dans eden öğrenciler daha tiyatro gösterisi ile unutamayacakları bir gün yaşadı.