Sultangazi Belediyesi, Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren’i ilçedeki vatandaşlarla buluşturdu. Söyleşide İslam dünyasında yaşanan gelişmeleri ele alan Taşgetiren, çözüm süreci konusuna da değindi.

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘İslam Dünyası ve Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu söyleşi programında Sultangazililerle buluştu. Sultangazi Belediyesi Nikâh ve Düğün Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Söyleşiye Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.

Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Günlük süreci takip etme ve Türkiye nereye gidiyor bugün ki başlık. İslam dünyasında neler oluyor? Ahmet Taşgetiren hocamızdan dinleyeceğiz. Onun yorumundan istifade edeceğiz” dedi.

“İSTEĞİMİZ ÇÖZÜME KATKI SAĞLAMAKTIR”

Söyleşinin de konularından biri ola çözüm sürecine ilişkin düşüncelerini de aktaran Cahit Altunay, “Günümüzün en önemli konularından biri olan çözüm süreciyle alakalı da ilçe olarak içinde olduğumuz bir ilçe. 81 ilden insanın yaşadığı bir yerdeyiz. Tabi ki bunları konuşurken uygulayıcı noktadayız. Onlarla barış içinde bir ortam burada sağlayabiliyorsak Türkiye’de bu ortam sağlanabilir demektir. Buna çok hassasiyet gösteriyoruz. Dolayısıyla en son yaptığımız Kent ormanlarındaki izcilik kampında Edirne ve Diyarbakır’dan çocuklarımızı getirip burada bir hafta misafir etmiştik. Bunun çözüm sürecine katkı sağladığını düşünüyoruz. Çünkü onları burada o kadar iyi kaynaştırdık ki birbirlerinin konuşma dillerini bile kullanır hale gelmişlerdi. İsteğimiz nedir? İşte bu çözüme katkı sağlamaktır. İsteğimiz burada huzuru temin etmektir. Bu bakımdan hocalarımızın yorumları bizim için yok değerli ve önemlidir” şeklinde konuştu.

“DÜNYANIN GÖZÜ KULAĞI BU COĞRAFYAYA DÖNÜK”

Söyleşi için sahnedeki yerini alan Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren ilk olarak İslam dünyasındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İslam coğrafyasına ilişkin tespitlerini sıralayan Taşgetiren, “Dünyanın en hareketli coğrafyasının İslam coğrafyası ve onun içinde Türkiye olduğunu söylemek mümkün. Savaşlar da bu coğrafyada oluyor, iktidarların değişimi de bu coğrafyada oluyor. Bu manada baktığınızda dünyanın gözü kulağı da bu coğrafyaya dönük durumda” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ CANLA BAŞLA İSTİYORLAR”

Çözüm sürecine de değinen Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren, “Eğer bu çözüm süreci başarıya ulaşırsa, aslında halk olarak Kürler ve Türkler böyle bir çözüm sürecini canla başla istiyorlar.’ Biz bunu Anadolu gezilerimizde çok yakinen gördük. Ama bizde ulusalcı kesim ‘yani İslamsız ulusalcılık yapanlar öyle söyleyeyim’ öbür tarafta da Kürt Kemalistleri diyebileceğimiz bir grup biraz da kendi çıkarları için böyle ayrı topluluklar oluşmasında yarar görüyorlar. Onu aşmaya çalışıyor Türkiye. Bu da Türkiye’nin kendi yaralarını sarma çabasıdır” ifadelerini kullandı.