Mental Retardasyonlu (zeka geriliği) ve Down Sendromlu öğrenciler Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, hayvanlarla oynadı.

Tomurcuk Vakfı’nda eğitim alan Mental Retardasyonlu (zeka geriliği) ve Down Sendromlu 20 öğrenci Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, hayvanlarla bir araya geldi. Daha önce hayvanlara hiç dokunmamış öğrenciler, merkezde bulunan hayvanlarla oynadı.

Tomurcuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı H. Sernur Karagöz barınak gezisinin öğrenciler için bir ilk olduğunu söyledi.

Bu ziyaretin öğrencilerinin hayvanlarla ilişkilerini geliştirmesi için önemli olduğuna vurgu yapan Karagöz, “Öğrencilerimiz arasında korkanlar ve hiç hayvanlarla yakın temas kurmayanlar var. Vakfımıza bağlı bir rehabilitasyon merkezimizdeki çocuklardan bir grup getirdik. Daha sonra diğer grubu getirip bu çalışmayı devam ettirebiliriz. Çalışma olmasa da yine çocukları getirip hayvanlarla ilişki kurmalarını sağlayabiliriz. Çocuklar hayvanlarla iletişime geçtikleri zaman sorumlulukları onlarla vakit geçirmeleri çok önemli. Bu çocuklarda ilk defa bir barınağa geliyorlar" dedi.

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Teoman Aslan ise; ’’İlk defa barınağımızda Mental Retardasyonlu (zeka geriliği) ve Down Sendromlu öğrencileri misafir ettik. Bu projemizle diğer derneklerimizle irtibata geçip onlarında bu projeye katılmasını sağlayacağız. 15 günde bir bu organizasyonu tekrarlayacağız. Down sendromlu ve otistik olan çocuklarla devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.