İstanbul Üniversitesi, Sultangazi Belediyesi ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi işbirliğiyle “Dünden Bugüne Batı Trakya” sempozyumu düzenleniyor. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde yapılacak uluslararası sempozyumda; Balkan Savaşları öncesinden günümüze kadar Batı Trakya’nın tarihçesi yerli ve yabancı akademisyenler tarafından ele alınacak.

Osmanlı fetihleriyle uzun bir dönem Türk yurdu olan Batı Trakya, uluslararası sempozyumda masaya yatırılıyor. İstanbul Üniversitesi, Sultangazi Belediyesi ve Türk Ocakları İstanbul Şubesi işbirliği ile Dünden Bugüne Batı Trakya sempozyumu düzenleniyor.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde yapılacak uluslararası sempozyumda Batı Trakya tarihi ele alınacak. Yurt içi ve yurt dışından akademisyenlerin katılacağı sempozyumda; Batı Trakya’nın Balkan Savaşları öncesindeki idari ve demografik yapısı, Balkan Türklerinin bağımsızlık mücadeleleri, dini özerklikler ve bölgede yaşayan azınlıkların eğitimleri hakkında bilgi aktarılacak. 23-24 Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyum, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde saat 09.30’da başlayacak.