Beykoz’da 3’üncü sınıf öğrencisi olan engelli Nehir Ünver, anne ve babasıyla Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti.

Doğuştan kas güçlüğü hastalığına sahip olan Beykoz Sadettin Gökçepınar İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Nehir Ünver, anne ve babasının desteğiyle hayata hep gülümseyerek bakıyor. Yürüyemeyen kızı Nehir’e krediyle özel sandalye alan baba Timur Ünver ve eşi Çimen Ünver, doğuştan kas güçlüğü hastalığı ‘konjenital müsküler distrofi’ bulunan ve yüzde 92 engelli olan çocukları Nehir’i üç yıl boyunca her gün okulun yanı sıra, müze, film setleri, konserler ve parklara da götürerek fedakarlık örneği sergiliyor.

Hayata hiç küsmeyen Nehir, anne ve babasıyla birlikte Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret etti. Nehir’e oyuncak veren ve yakın ilgi gösteren Çelikbilek, anne-babayı göstermiş olduğu azim, sabır ve fedakarlıktan dolayı kutlayarak, “Engelli kardeşlerimiz bizlere emanettir. Onların sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermeye, hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Nehir evladımızın hayata hep gülümseyerek bakması, hayat dolu olması diğer engelli çocuklar için de örnek teşkil ediyor” dedi.

“Bizim amacımız ‘Nehirler’in hep hayata gülümseyerek bakmalarını sağlamaktır” diyen Başkan Çelikbilek, “İlçemizdeki TOFD (Türkiye Omurilik Felçliler Derneği) işbirliği ile yıl içerisinde çeşitli etkinlikler, programlar düzenliyoruz. Bugüne kadar 120 engelli vatandaşımıza akülü araba desteğinde bulunduk. 50 engelli vatandaşımızı firmalarla görüştürerek istihdam sağladık. Özellikle meydan, cadde, sokak ve binalarımızı engelli kardeşlerimizi düşünerek yapıyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal yaşamda daha fazla yer almaları yönünde çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.