Güngören Belediyesi, engelli ve ailelerini bilgilendirmek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM) işbirliği ile “Engellilerin Yasal Haklar” konulu seminer düzenledi.

Güngören Belediyesi Engelliler Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi işbirliğiyle Kadir Topbaş Kültür Merkezinde “Engellilerin Yasal Haklar” konulu seminer düzenlendi. Seminere Güngören’de ikamet eden görme engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Avukatlar Adile Ünal ve Fatma Tokaç’ın konuşmacı olarak yer aldığı seminerde; engellilerin sosyal ve ekonomik hayatta daha çok var olmalarını sağlamak amacıyla elde ettikleri yasal haklar hakkında bilgilendirme ve yönlendirmeler yapıldı. Ayrıca engellilerin hakları ve bu hakları hangi koşullarda kullanabildikleriyle ilgili engellilere ve ailelerine ayrıntılı bilgiler sunuldu. Engelli ve yakınlarına, engelli raporu çıkarılması, engelli maaşı, bakım hizmetleri, özel eğitim, istihdama ilişkin haklar, emeklilik, engelli aracı alımı, engelli kimlik kartı, beyazkart ve refakatçi kartlarının alımı vb. konularda bilgilerin verildiği seminerin ardından ailelere yönelik “Psikolojik Destek” semineri de gerçekleştirildi.

Engelli ailelerinin, doğru ve sağlıklı bir yaklaşım geliştirmeleri ve yaşadıkları psikolojik durumla baş etme becerileri kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen seminerde; “Engellilik Nedir?”, “Engelliliği Kabullenme Süreci”, “Engellilerin Değişen Psikolojik Durumları Karşısında Ailelerin Tutum ve Davranışları” gibi konularda engelli alilerine önemli bilgiler verildi.

Seminerlerin ardından katılımcılar canlı müzik eşliğinde öğlen yemeğinde ağırlandı.