Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenecek olan Uluslararası Yemek Yarışması’na Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 13 ülke katılacak. Yarışmacıların hazırlayacağı yemekler jüri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlere “Altın Tencere Dünya Ödülleri” verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Uluslararası Yemek Yarışması ve Altın Tencere Dünya Ödülleri’ programında 13 ülkeden 60 yarışmacı ter dökecek.Çekişmeli geçecek yemek yarışmasında Türkiye, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kazakistan, İran, Pakistan, Ürdün, Katar, Tunus, Kosova, Makedonya ve Mısır’dan yarışmacılar hünerlerini sergileyecek. 25 Ekim 2014 Cumartesi günü düzenlenecek yarışma sonucunda yemekleri değerlendirecek olan jüri, dereceye girecek isimleri belirleyecek.

Başkanlığını Akademisyen-Aşçılık Milli Takım Kaptanı Esat Özata’nın yapacağı jüride şu isimler yer alacak: “Euro-Touges/ Avrupa Aşçılar Birliği Başkanı Mr. Daniel Rameu, AŞPAPED- Aşçılar ve Pastacılar Fed. Başkanı Ümit Yüksel, Conrad Oteli Baş Aşçısı Alex Atlamazoğlu, konuşma ve işitme engelli Hakan Alsaç, Hacı Abdullah Lokantası Genel Müdürü Abdullah Korun, Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü ve yemek kitabı yazarı Meltem Açıkel.” Programın sunuculuğunu İnci Ertuğrul ile Esat Özata yapacak.

“ENGELLİLERİ MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ”

“Engellisi mutlu olmayan bir yerde huzurdan bahsedilemeyeceğini” ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı’nda açtıkları kurslarla yüzlerce engelliye meslek öğrettiklerini belirtti. Çağırıcı, “Engel gruplarına göre yapabilecekleri meslekleri öğrettiğimiz engelli kardeşlerimiz oldukça başarılı. Bununla da yetinmiyorlar iş sahibi oluyorlar. Biz eğitim verdiğimiz engelli kardeşlerimiz işverenlerle de buluşturuyoruz. Ortapedik, görme, işitme, konuşma ve zihinsel engel gruplarında engelliler kendilerine uygun kurslara katılarak hem sosyal hayata katılım sağlıyor hem de meslek edinerek ekonomik hayata dahil oluyor” diye konuştu.

Çağırıcı, bu kapsamda aşçılık kursunun da bulunduğu Engelliler Sarayı’nda böyle bir etkinliği gerçekleştirecek olmalarından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.