Büyükçekmece Belediyesi’nin 3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında sahne alan engelli çocuklar söyledikleri türküler ve sergiledikleri tiyatro oyunları ile izleyenlere adeta ‘Hayatta Engel Yok’ dedirtti.

Büyükçekmece Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda sahneye çıkan engelli çocuklar sahne performanslarıyla adeta ‘Hayatta Engel Tanımayız’ dedi. Etkinlikte bir konuşma yapan Prof. Dr. Gülten Kaptan, engelli insanların sosyal yaşamdaki yeri hakkında bilgiler verdi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER TÜRKÜ SÖYLEYİP TİYATRO OYNADI

Etkinlik kapsamında Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü öğrencileri sahnede söylediği türkülerle duygu dolu anlar yaşatırken, oynadıkları tiyatro oyunları ve karate gösterileriyle de izleyenlerden büyük alkış aldı.

“ÇOCUKLARIMIZI TOPLUMA KAZANDIRMAK ÜZERE HAREKETE GEÇTİK”

Düzenlenen programda duygulandığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Burada gördüğünüz tiyatro oyununu sunan, şarkı söyleyen, çeşitli gösteriler yapan, spor faaliyetleri judo, karate yapan çocuklarımızın birçoğu evlerinde odalara hapsedilmiş, bağlanmış el arabalarında dolaştırılıyordu. Ama bu çocuklarımızı bulup onları toplum hayatına kazandırmak üzere harekete geçtiğimizde gördük ki evlerinde aileleri sıkıntı içinde. Ancak aileleri de gördü ki hayatı bu şekilde sürdürmek kader değilmiş. Bu çocuklar evlerinde zor şartlarda yaşayan aileyi sürekli mutsuzluğa iten çocuklardı. Şimdi ise mutluluk kaynağı oldular. Hepsi çeşitli sanat dallarında hünerlerini ortaya koyuyorlar” dedi.

Başkan Akgün, engelli çocuklarla birlikte olmanın önemli ve kutsal bir görev olduğunu da belirtti.

Engelli çocuklara yaptığı hizmetten dolayı Başkan Akgün’e teşekkür ettiğini belirten Gökkuşağı Engeli İzci Kulübü Lideri Bedriye Yılmaz ise engelli çocukların yaptığı faaliyetlerle "Biz Yaşamda Engel Tanımayız" sloganını vurguladıklarını söyledi.

Öte yandan, İzci Kulübü öğrencilerinin Bayrak Oratoryosu’nun ardından sahne alan TRT Sanatçısı Oya Aksoy ise söylediği Türk Sanat Müzikleri ile izleyenlere nostalji dolu bir gün yaşattı.