Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi, spor için ‘engel yok’ anlayışından yola çıkarak engelliler için pilates eğitimi vermeye başladı.

Tüm dünyada rehabilitasyon yöntemleri arasında önemli bir yeri olan pilates eğitimleri, Koşuyolu’nda bulunan Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde haftada bir gün engelliler için veriliyor. Türkiye Master Trainer Murat Ertürk’ün koordinasyonunda gönüllü eğitmenler tarafından her hafta perşembe günleri verilen derslere katılan engelliler, zihinsel engel ve yaygın gelişimsel bozukluğa sahip öğrencilerden oluşuyor. Pilates derslerinin amacı, öğrencilerin vücutlarındaki tüm kasları güçlendirmek, iskelet sistemindeki problemleri asgariye indirmek, zihinsel ve bedensel streslerini azaltmak ve daha fazla sosyalleşmelerine olanak sağlamak.

Koşuyolu Engelli Merkezi’nde verilen pilates kursu, üç farklı engel grubuna hitap ediyor. Bunlar; bedensel engelli vatandaşlar için pilates ve esneklik çalışmaları, görme engelli vatandaşlar için kinestetik duyu beceri egzersizleri, zihinsel engelli vatandaşlar için de bilişsel gelişim eğitimleri. Kursiyerlerin merkeze ulaşımları da yine Kadıköy Belediyesi’ne ait engelli taksilerle sağlanıyor. Şu anda 15 engellinin katıldığı pilates eğitimlerine ilişkin bilgi veren Engelli Merkezi yetkilileri, yeni başvuruların olması durumunda haftada bir gün olan ders sayısının artabileceğini belirtti.

2005 yılında hizmete açılan Kadıköy Belediyesi Engelli Merkezi’nde ayrıca sosyal destek, hukuki danışmanlık, bireysel terapi, meslek edindirme kursları ve çeşitli atölye çalışmaları gibi hizmetler de veriliyor.