Beylikdüzü Belediyesi Engelli ve Rehabilitasyon Birimi, 4-7 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sürecek Engelsiz Yaşam Fuarı’nda yerini aldı. Fuar alanında stant kuran Beylikdüzü Belediyesi vatandaşları, kendilerini engelli bireylerin yerine koyarak tekerlekli sandalyede oturdukları Empati Kafe’de ağırlıyor.

Engelsiz Yaşam Fuarı CNR’da başladı. 4-7 Aralık tarihleri arasında devam edecek fuara belediyeler yoğun bir katılım gösteriyor. Engelsiz yaşam için farkındalık yaratacak projeler geliştiren Beylikdüzü Belediyesi Engelli ve Rehabilitasyon Birimi ise dikkat çekecek bir fikir ile fuara katıldı. Tekerlekli sandalyelerden oluşan “Empati Kafe” de vatandaşları ağırlayan ve kendilerini engelli bireyler gözünden değerlendirmelerini bekleyen Beylikdüzü Belediyesi, ziyaretçilerin bizzat kafeye gelerek tekerlekli sandalyelere oturmalarına ve servislerinin engelli vatandaşlar tarafından gerçekleştirilmesine imkan tanıdı. Beylikdüzü Belediyesi böylece engelsiz vatandaşların farklı bir bakış açısı kazanmalarına da yardımcı oldu.

“GEREKEN ADIMLARI ATACAĞIZ”

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Emel Turan ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Bağbekleyen fuarın ilk gününde belediye standını ziyaret etti ve çalışmaları yakından takip etti. Başkan Yardımcısı Turan, “Belediye olarak engelli birimimiz ile sorun ve aksaklıkları aşacak bir vizyon ile hareket ediyoruz. Bu fuar hem belediyelerin çalışmalarını takip etmek hem de bizim kendi projelerimizi vatandaşlara tanıtmak, engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak amacıyla çok önemli. Burada karşılıklı fikir ve işbirlikleri geliştirerek engelsiz bir yaşam için gereken adımları fazlasıyla atacağız” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Fatma Hoşgöz de ziyaretçilerin merak ettikleri konularda, onları aydınlattı ve birim hizmetleri hakkında bilgilendirdi. Belediye yönetimi aynı zamanda Empati Kafe’de oturarak zaman da geçirdi.

VEKİL TUNAY TEKERLEKLİ SANDALYEDE

Fuarda Beylikdüzü Belediyesi Engelli ve Rehabilitasyon Birimi’ne hoş bir ziyaret de gerçekleşti. İstanbul 3’üncü Bölge CHP Milletvekili Faik Tunay ve Sanatçı Mustafa Topaloğlu belediye standına gelerek, yetkililerle sohbet etti. Milletvekili Tunay ise Empati Kafe’ye oturarak, “Engelli vatandaşlarımızın ne hissettiklerini az da olsa hissedebilmek için empati kurabilmek çok önemli” dedi.