İSTANBUL (İHA) İstanbul Valiliği tarafından Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı’nda (İSKİF) yer alan Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) 100 firma ile irtibata geçerek bir ay içinde 340 kişiyi sigortalı iş sahibi yaptı.

İstanbul Valiliği tarafından Dünya Ticaret Merkezi’nde ‘2014 yılı İstanbul 4. Kariyer ve İstihdam Fuarı’ (İSKİF) programı düzenlendi. Bu yıl Esenyurt Belediyesi de ‘Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi’ (ESBİM) projesi ile fuarda yer aldı. Belediye, 100 firma ile irtibata geçerek son bir ay içersinde 340 kişiyi sigortalı iş sahibi yaptı. Belediye, bunu arttırmak için de görüştüğü firmaların 2 bin 700 kişilik işçi ihtiyacını karşılamak için 6,7,8 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen İSKİF’te standa açtı.

Yoğun ilginin olduğu fuarı ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, “ESBİM, iş arayanla işçi arayanı buluşma noktası. Biz de burada bir istasyon görevi görüyoruz” dedi.

“BİR AYDA 340 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPTIK”

Esenyurt’ta iş verilmesi noktasında çok ciddi gelişmelerin olduğunu söyleyen Ada, ESBİM hakkında bilgiler verdi. Ada; “Sadece insanlar aradığı nitelikteki işçiyi bulmakta sıkıntı çekiyorlar. Ve aynı şekilde iş arayan arkadaşımız da iş ararken aradıkları doğru adresi bulmakta zorluk çekiyorlar. ESBİM ailesi olarak bizler Esenyurt Belediyesi bünyesinde bu aradaki arkadaşlarımızı alıyoruz, dinliyoruz ve onlara uygun işleri buluyoruz. Aynı şekilde firmalara gidiyoruz. Firmaların ilgili aradığı kalitedeki, standarttaki elemanları, işçilerimizi buluyoruz. Onlardan aldığımız dönüşleri ESBİM’e bildiriyorlar. Daha sonra biz iş arayan grubu içinde onların aradığı işe uygun işvereni bulum, işvereni çağırıp onlarla ilgili mülakatlar yaptırıyoruz. Bu arkadaşlarımızın sigorta girişine kadarki süreci, tüm evraklarını bizler Esenyurt Belediyesi’ndeki ESBİM’de sorumlu arkadaşlarımız vasıtasıyla toplu halde takibatını yapıyoruz. Arkadaşlarımız işe girecek potansiyele geldiği anda, evrakları tamam olduğu noktasından sonrasında şunu yapıyoruz. Kendi aracımızla alıyoruz ve iş yerine bu arkadaşlarımızı teslim ediyoruz. Ve orada arkadaşlarımıza başarılar, işverenlerimize de bereketli kazançlar diliyoruz” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, ESBİM’in bir ayda 340’tan fazla kişiyi sigortalı işe başladığını da dile getirdi.

ESBİM’İN ANI DEFTERİ İŞ ARAYANLARA KILAVUZ OLUYOR

Fuarda aynı zamanda ESBİM’in anı defteri de yer aldı. ESBİM sayesinde işe girenlerin anılarının yazıldığı defterde iş arayanlar büyük ilgi gösterdi. Kendileri gibi bir zamanlar iş arayan kişilerin notlarını görenler, işe girdiklerinde kendilerinin de bu deftere anılarını yazacaklarını söyleyerek kendileri için defterin kılavuz görevinde olduğunu söylediler.