Esenler Belediyesi ile Dilara Çocuk Tiyatrosu’nun ortak projesiyle ilçedeki 65 bin öğrenci, tiyatro gösterimiyle eğlenerek geri dönüşüm hakkında bilinçleniyor.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Dilara Çocuk Tiyatrosu ile ortaklaşa hazırladığı projeyle, ilçede eğitim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine çevre bilincini aşılamak ve geri dönüşüme özendirmek amacıyla tiyatro oyunları sergileniyor. Gün boyu yapılan gösterimlerde okullardaki tüm öğrencilerin; yağ, pil, kağıt gibi geri dönüşümle kazanılabilecek atıklardan nasıl faydalanılabileceği eğlenceli bir şekilde sergileniyor. Böylece ilçedeki 53 ilk ve ortaokuldan yaklaşık 65 bin öğrenci geri dönüşüm konusunda bilgi sahibi oluyor.

Oyunların sergilendiği okullarda öğrencilere bir de ‘Çocuk Kulübü Kayıt Formu’ dağıtılıyor. Velisinin izniyle bu kulübe katılmak isteyen öğrenciler, buranın birçok imkânından da faydalanabiliyor. Çocuk Kulübü’ne katılan öğrenciler öncelikle ‘Çevre Sağlığı Timi’ndeki yerlerini alarak Esenler’in, İstanbul’un hatta tüm Türkiye’nin daha temiz ve yaşanılır olması için çalışmalar yapıyor.

SÜRPRİZLER DE VAR

Bunun yanı sıra çocuklar, Dilara Çocuk Tiyatrosu’nun tüm etkinliklerinden ücretsiz yararlanıyor; tiyatro eğitimi alabiliyor, televizyon programlarına çıkabiliyor, kullanılmış yağ ve pilleri toplamakta yardımcı oldukları için bilgisayar, tablet, bisiklet gibi sürpriz hediyeler kazanabiliyor. Sürprizler bununla da kalmıyor ve kulüpteki çocukların Dilara Çocuk Tiyatrosu Dergisi’nde resimleri yar alıyor, hatta isterlerse derginin yazarı olabiliyor.