Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Anadolu Geceleri programıyla ilçede Güneydoğu Anadolu rüzgarları esti.

Anadolu’nun kültürünü, renklerini ve tüm coşkusunu Esenler’de yaşatmak adına Anadolu Meclisleri ve yöresel festivaller düzenleyen Esenler Belediyesi, bu etkinliklere bir yenisini ekledi. Anadolu Geceleri ile ülkemizin doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile her köşesinden esintilerin yer alacağı en renkli ve en samimi saatler Esenler’de yaşanıyor. Anadolu Geceleri kapsamında Esenler’de ilk olarak Güneydoğu Anadolu rüzgarları esti. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen geceye Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Müftü Halil Şekerci, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

“ANADOLU’YU ESENLER’E TAŞIYORUZ”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de düzenlenecek kültür sanat etkinlikleriyle Esenler halkının Anadolu’nun tüm güzelliklerini Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaşayacağını söyledi. Başkan Göksu, “Anadolu toprağının tüm güzelliklerini İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Esenler’e taşıyacağız. Yıl boyunca ülkemizin tüm yörelerinin geleneksel gecelerini burada yaşayacağız” dedi.

Esenler’de gerçekleştirilen projelerle kültür sanat etkinliklerini düzenleyecek alanların artık yeterli seviyeye geldiğini belirten Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Fevzi Çakmak Mahallesi’nde Esenler metrosunun hemen yanında yapımı devam eden Kültür Sanat ve Fuar Merkezi ile Esenler’in çağ atlayacağını ifade etti. Bu inşaatın tamamlanmasıyla tüm altyapının tamamlanacağını dile getiren Göksu, “Sizleri kültür ve sanat etkinliklerine doyuracağız. Bizleri bu güzel salonlarda düzenlenen etkinliklerde yalnız bırakmayın. Hep birlikte birbirinden güzel geceler yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Göksu’nun konuşmasının ardından gecede, Güneydoğu’nun eşsiz lezzeti çiğköfteler usta eller tarafından yoğruldu ve davetliler tarafından afiyetle yendi. Anadolu’nun unutulmaz geleneği Harfane Grubu da sundukları müzik ziyafetiyle vatandaşları mazideki hatıralara götürdü.