Esenyurt Belediyesi, Dünya Engelliler Günü öncesi ilçede yaşayan engelli vatandaşları bir araya getirdi. Eğlence gecesine katılan yüzlerce engelli, gönüllerince eğlendi.

Esenyurt Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilçede bulunan engellilere yönelik moral ve eğlence gecesi düzenledi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa 3 bine yakın engelli ve ailesi katıldı.

Etkinliğin açılışında sahneye çıkan yürüme engelli Hatun Karabulut, okuduğu şiirle salondaki herkesi duygulandırdı. Ardından mikrofonu eline alan görme engelli Gamze Eker, söylediği türküyle izleyenlerin beğenisini topladı.

“İSTEDİK Kİ BERABER OLALIM, BİRLİKTE EĞLENELİM”

Dünya Engelliler Günü’nde engelli vatandaşları unutmadıklarının altını çizen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Engelleri birlikte aşıyoruz” sloganıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Kadıoğlu, “Engellilerin özel günlerinde, bir sofrada bir lokma paylaşmak aynı zamanda onların bütün yaşamlarının içinde farklı bir saat yaşamak ve beraber yaşatmak bize çok keyif veriyor. Zaten hemen hepsiyle biz sürekli irtibat halindeyiz. İhtiyaçları ve eksikleri olduğunda kendilerinin yanındayız. İstedik ki beraber olalım, birlikte eğlenelim. Böyle bir günde çok mutluyuz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Gecede sahne alan mahalli sanatçı Gonca Coşkun, türkülerin yanı sıra söylediği hareketli şarkılarla katılımcıları coşturdu. Ailelerin yanı sıra salondaki engelliler de müzik eşliğinde halay çekti.

BAŞKAN’DAN YEMEN TÜRKÜSÜ

Esenyurt Belediye Başkanı Nemci Kadıoğlu, Gonca Coşkun’un söylediği Yemen Türküsü’ne de eşlik etti. Sahneden inerek protokol masasına gelen sanatçı Başkan Kadıoğlu’na mikrofonu uzatınca Belediye Başkanı Kadıoğlu, Yemen Türküsü’nün bir kısmını okudu.