Esenyurt’ta görev yapan öğretmenler için 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel program düzenlendi.

Esenyurt ’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel tören düzenlendi. Törene; Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Semih Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, ilçe Emniyet Müdürü Levent Hasan Özen, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve vefat eden tüm öğretmenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program konuşmalar ile devam etti.

Öğretmenlik mesleğinin öneminin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ardından Esenyurt Anadolu Lisesi Aday Öğretmeni Didem Soylu söz alarak konuşma yaptı. Soylu, “Öğretmen olmak benim çocukluk hayalimdi ve daha ilkokul çağında öğretmen olmaya karar vermiştim. Bugün burada sadece mesleğini eline almış biri olarak değil aynı zamanda hayalini gerçekleştirebilmiş bir insan olarak bulunuyorum. Öğretmenlik gerçek anlamda öğretirken öğrenilen bir meslektir. Bu anlamda mutluluğum çok fazladır. Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği seçmiş olduğum için gururluyum” dedi.

“44 YIL SONRA GURURLA SONUÇLANDIRDIM”

Aday öğretmenin konuşmaları ardından emekli öğretmen Vahap Akkoyunlu söz alarak, mutlu ve gururlu olarak emekli olduğunu ifade etti. Akkoyunlu, “Bana bugün böyle anlamlı bir günde konuşma imkânı veren değerli yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. 24 Kasım Öğretmenler Günü ilan edilişinin 34’ncü yılında ve şahsımın da emekliliğinin birinci yılında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşarken hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Anadolu’nun çeşitli vilayetlerinde ve İstanbul’un tüm ilçelerinde görev yaparak 44 yılımı tamamlayarak bu görevi gönül rahatlığıyla yerine getirdim ve emeklilik ile sonuçlandırdım. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım özel gününü yürekten kutluyorum” diye konuştu.

“FEDAKARLIĞIN ZİRVESİNDE MADDİ KARŞILIĞI ÖLÇÜLEMEYEN BİR GÖREV”

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal programda yaptığı konuşmasında geçmişten bugüne öğretmene, eğitim ve öğretime verilen değerini anlattı. Dal, “Aslını sorarsanız karşılığı maddiyatla ölçülemeyecek her türlü fedakârlığın zirvesinde olan ve asıl mesleği sevgi, hoşgörü, sabır olan öğretmenlik mesleği bir günde, bir ayda veya bir seneyle ölçülecek bir meslek değildir. Çünkü bir çocuk dünyaya geldiğinden sonra okul çağına geldiği zaman yaşamında en çok etkileyen öğretmendir. Çocukları yetiştiren, eğitim veren ve geleceğini şekillendiren yine öğretmenlerdir” dedi.

Esenyurt İlçe Mili Eğitim Müdürü Hasan Dal yaptığı duygulu konuşma sonrasında “Öğretmen” şiirini okuyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.

“TOPLUMUN ÖNÜNDE GİDEN GÖNÜL ERLERİDİR”

Esenyurt Kaymakam Ekrem İnci, “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarına karşılık addedilmiş güzel bir gündür. İnsanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan öğretmenler topluma arakalarını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden gönül erleridir. Bundan dolayı öğretmenlerin karşısına çıkabilecek sıkıntılar kendilerini yıldırmamaktadır. Bu bakımdan en başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve vefat eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Emekli olmuş ve görevini sürdürmeye devam eden bütün öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum” dedi.

BAKAN AVCI’NIN MESAJI OKUNDU

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğretmenler günü mesajının okunması ardından Esenyurt’ta şiir okuma yarışmasında birinci olan Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencisi Naz Vatansever “Benim Öğretmenim” şiirini okudu. Esenyurt Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri tarafından seslendirilen müzik dinletisi sonrasında şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolü tarafından verildi.

Emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi sonrasında Zübeyde Hanım İlkokulu halk oyunları gösterisi ve Esenyurt Anadolu Lisesi Öğrenci Korosu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

İlçede göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile 24 Kasım Öğretmenler Günü Töreni sona erdi.