Esenyurt’ta yapımı tamamlanan 24 derslikli Seyithan İzsiz İlkokulu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla açıldı.

Yapımına kısa süre önce başlanan ve hayırsever iş adamı Seyithan İzsiz tarafından kendi adına yaptırılan okulun yapımı tamamlandı. Okulun açılışı için düzenlenen törene AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, iş adamı Seyithan İzsiz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçeye yaptıkları eğitim yatırımlarından söz etti. Kadıoğlu, “Bu alanda geçtiğimizde küçücük bir hayvan barınağı vardı. Hayvanlar perişan, derme çatma bakımsız bir kulübe vardı. Bu böyle olmaz dedik ve sanayi bölgemizde 10 dönümlük bir alanı hayvan barınağı yaptık. Burayı kaldırınca herkes ’burayı bize ver diye’ bize geldi. Ama kimseye burayı vermedik. Bu bölgede de konutlar başlayınca okul ihtiyacı oldu. Seyithan Bey’e rica ettik o da bizi kırmadı ve bu okulu yaptı” dedi.

Bugüne kadar okul yaptırmak isterken yaşadığı bürokratik zorluklara değinen Başkan Kadıoğlu, “Bugün önemli bir gün çünkü referanduma gidiyoruz ve biz 90 yıldır ne sıkıntı çektiysek hepsini bürokrasiden çektik. Bürokratların bu ülkeye verdikleri zararlar var. Şimdi biz bir karar verdik ve Seyithan Bey’i çağırdık ve ’gel okulu yap’ dedik, bu şekilde 24 okul yaptık” ifadelerini kullandı.