Eyüp Film Akademisi (EFA) ve Eyüp Tiyatro Okulu öğrencilerinden Muammer Reisli’nin ’Vefa’ isimli kısa filmi Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen 15 Temmuz İhanet ve Direniş temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödül alan Reisli, EFA’yı hayata geçiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Aydın, Reisli’yi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen, İstanbul Medya Akademisi eğitim kalitesi ile TRT medya sponsorluğunda gerçekleşen Eyüp Film Akademisi önemli bir başarıya daha imza attı. Daha önce de akademi öğrencilerinin final filmleri çeşitli film festivallerden ödül almıştı. Bu kez de yine akademi öğrencilerinden Muammer Reisli’nin senaristliğini, yapımcılığını, yönetmenliğini ve kısmen oyunculuğunu yaptığı Vefa isimli kısa film ödül aldı.

Reisli, itfaiyecilerin 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainlere karşı İstanbul’un çeşitli bölgelerinde halkla birlikte gösterdiği direnişi ve sonrasında tuttukları nöbetleri konu alan filmi, Eyüp Belediyesi Kültür Müdürlüğü’nün teknik desteğiyle, Eyüp Tiyatro Okulu, Eyüp Film Akademisi ve İstanbul İtfaiyesi personelleriyle birlikte hazırladı.

Filmde ayrıca, havaalanında darbeci askerlerin koruduğu mühimmat yüklü sivil bir uçağın kalkışına engel olma mücadelesini de etkileyici sahnelerle izleyicilere aktarılıyor. Film İstanbul başta olmak üzere farklı illerde açık hava sinemalarında ve İBB İtfaiye önü Saraçhane Parkı’nda gösteriliyor.

Aldığı ödülün ardından Muammer Reisli, EFA projesini hayata geçirerek bu başarıyı yakalamasında en büyük katkıyı sağlayan Başkan Remzi Aydın’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında Başkan Aydın, aynı zamanda itfaiyeci olan Reisli ile bir süre sohbet ederek, Vefa filminin hazırnlanışı, EFA’da aldığı eğitimler ve ödül aldığı yarışma ile ilgili bilgi aldı. Reisli’yi başarısından dolayı tebrik eden Başkan Aydın, “Geçen sene öğrencilerin yıl sonu bitirme ödevlerinin temasının 15 Temmuz olmasını söylemiştim. Güzel eserler çıkıyor. Sizleri tebrik ediyorum. Daha önce de öğrenci arkadaşlarımız yarışmalara katılarak ödül almışlardı. Başarılarınızın devamı diliyorum” dedi.

Muammer Reisli ise Başkan Aydın’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Eyüp Film Akademisi, Eyüp Tiyatro Okulu öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Başkanımızın sayesinde güzel çalışmalar oluyor, bu çalışmalara katılıyoruz, çocuklarımızı da teşvik. Bu eğitimler sayesinde çok iyi yol katettik” şeklinde konuştu.