Eyüp Belediyesi tarafından hayata geçirilen özgün projelerden ikisi daha ödüle layık görüldü.

MİARGEM (Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi) tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışması’nda, belediyeler arasındaki etkin ve özgün projeler yarıştı. Yarışma Çevre ve Altyapı Projeleri, Sosyal- Ekonomik Projeleri ile Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunmasına Yönelik Projeler dallarında gerçekleşti.

Eyüp Belediyesi yarışmaya yedi farklı projeyle katıldı. Bunlardan Pardus Göç Projesi ve Eyüp’e Özgü Hediyelik Eşyalar projesi ödül aldı. Ayrıca Performans Yönetim Sistemi de jüriden yüksek not alarak sunuma hak kazandı.

Eyüp Belediyesi’nin yarışmaya katıldığı projelerden Pardus Göç Projesi, kurum olarak Milli ve yerli işletim sistemine geçiş yapmış olunmasını ifade eden bir proje. Bu projeyle hem Eyüp Belediyesi kaynaklarını dışarıya aktarmamış oldu, hem de Milli İşletim Sistemi Pardus’un gelişmesine ve ideal hale getirilmesine katkı sağlanmış oldu.

“Eyüp’e Özgü Hediyelik Ürünler Projesi” ise, ESTAM Projesi kapsamında hazırlanan 67 projeden sadece biri ve Tarihi / kültürel birikimin yoğun olduğu Eyüp”e özgü hediyelik ürünlerin tasarlanmasını ifade ediyor. Proje hazırlanırken, Eyüp’e ilişkin desenlerin ve kimliğin kalıcı ve somut tasarımlara aktarılması, hatırlanması ve bilinir kılınması; Eyüp’ün tarihi ve kültürel dokusuna vurgu yapılarak ziyaretçi memnuniyetinin artırılması amaçlandı.

Kurumsal Performans Yönetim Sistemi’nde de; kurumun ve bu kurumdaki birim ve bireylerin performanslarının ölçülmesi, değerlenmesi ve tarafların bilgilendirilmesi yoluyla bireysel performansın ve kurumsal etkinliğin birlikte geliştirilmesi sağlandı.

Yarışmanın ödül töreni Ankara’da 18 - 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Etkin Belediye Ödül töreninde ilk ve ikinci gün öncelikle proje sunumları gerçekleştirilecek. Burada Kurumsal Performans Yönetim Sistemi’nin sunumu gerçekleştirilecek. Programa Başkan Remzi Aydın ile birlikte Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve projelerle ilgili birimlerin personelinden oluşan heyet katılacak.