15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde Eyüplü vatandaşlar, anma programının ikinci gününde de meydanları boş bırakmadı.

15 Temmuz’un yıl dönümünde düzenlenen anma programının ikinci gününde Eyüp Sultan Meydanı yine vatandaşlarla doldu taştı. Binlerce vatandaşın katıldığı programda şehitlerimiz rahmetle anılırken gazilerimize acil şifalar dilendi. Yapılan dualarda birlik, beraberliğin daim olması temennilerinde bulunuldu. Programda yaptığı konuşmada Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 15 Temmuz’u unutturmayacaklarını belirterek, “İnşallah güçlü, büyük ve tüm mazlum coğrafyaların umudu olan bir Türkiye olarak yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Programa Başkan Remzi Aydın ile birlikte AB eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Van Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, gazilerimiz Adviye Gül İsmailoğlu, Ergin Yapıcı, İskender Çadırcıer, Fuat Bilir, Ayhan Kayalı, Av. Ateş Öcal, Alperen Ocakları Genel başkanı ve İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican da katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti. Programda Mehter Takımı konseri verirken 15 Temmuz videoları gösterildi. Bu arada meydanda bulunan vatandaşların gözyaşları sel oldu aktı. Gençlerin bayrak nöbeti de gece yarısına kadar devam etti. Meydanda hazırlanan 15 Temmuz fotoğraf sergisi vatandaşlardan büyük ilgi görürken, 15 Temmuz gazisi Fuat Bilir’in, üzerinden tank geçen arabası da meydanda sergilendi.

AB eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, “Geçen yıl bu meydanda 26 gece bir arada olduk. Bu gece de İstanbul’da bir çok yer dolaştım. En son bu gece bu kutsal meydanda sizlerle tekrar beraber olmak istedim. Bu demokrasi nöbetini burada sonlandırayım istedim. Sizlerle burada tekrar beraber olmaktan çok mutluyum. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var” şeklinde konuştu.

Kaymakam Abdullah Dölek yaptığı konuşmada şunlara değindi; “Değerli Eyüp Sultan sakinleri, burada hem İstanbulumuz’un hem de Türkiyemizin manevi sigortası yatıyor, bu nedenle 15 Temmuz gecesi inşaallah bu hain darbe girişimini atlatacağız diye düşünmüştüm. 3 saat içerisinde de püskürtüldü. Bu darbenin püskürtülmesini gerçekleştiren siz değerli vatandaşlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır. Bizim sizlere vefa borcumuz var. Herbirimiz sizlerin emirlerindeyiz. Gecenin bu saatinde bizleri sabırla, saygıyla, şevkle dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizin gibi vatandaşlarımıza ne kadar hizmet etsek azdır” dedi.

Programda elinde Türk bayrağı ile sahneye gelen Başkan Remzi Aydın meydanı dolduran vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili Eyüplüler hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Geçen sene yine bu meydanda beraberdik. Vatanımızı, milletimizi böldürtmeyeceğiz dedik. Vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza sahip çıkacağız dedik. Bir yıl sonra yine burada Demokrasi nöbetini hep beraber tutuyoruz. Çok güzel bir tablo görüyorum. Aramızda çok sayıda gencin bulunması da ayrı bir mutluluk. Çünkü çocuklarımız ve gençlerimiz bizlerin geleceğidir. Hep beraber, ortak bir duaya eşlik ediyoruz. Biz Eyüp Sultanlılar olarak her zaman vatanımızın, bayrağımızın, milletimizin Cumharbaşkanımızın yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Nice yıllar bu meydanda sizlerle 15 Temmuz’u anacağız, yavrularımıza, evlatlarımıza 15 Temmuz’un ne olduğunu çok iyi anlatacağız, inşallah güçlü, büyük ve tüm mazlum coğrafyaların umudu olan bir Türkiye olarak yürümeye devam edeceğiz.”

Programa katılan gaziler o gece yaşadıklarını, o anlardaki duygularını ve düşüncelerini vatandaşlara aktardılar.

Gece boyu Eyüp Belediyesi ekiplerinin vatandaşlara ikramları devam ederken program, Yusuf Öcalan’ın şiir dinletisiyle sona erdi. Program sonunda ise protokolde bulunanlar ellerinde Türk Bayrakları ile hep birlikte sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.