Eyüp Belediyesinin gençlere ve çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Spor Okulları kayıtları başladı. Eyüplü gençler ve çocuklar, belediyenin hizmeti sayesinde, yaz boyunca ücretsiz olarak çeşitli sportif faaliyetlerde bulunacak, bir yandan spor yaparken, diğer yandan da sosyal çevrelerini genişleterek öz güvenlerini arttıracak.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, geleceğin teminatı gençlerin ve çocukların sosyal, zihinsel ve bedensel anlamda gelişmelerine katkı sağlamak, enerjilerini doğru yönde kanalize ederek onları başarıya taşımak amacıyla birçok etkinliğe imza atıyor. Tüm yıl boyunca verilen sportif eğitimlerde gençlere ve çocuklara spor bilincinin, ahlakının, kültürünün, dostluğun ve saygının aşılanması amaçlanıyor. Bu kapsamda Eyüp Belediyesinin, eğitim öğretim sezonu boyunca bilgi evleri, gençlik merkezleri ve Kış Spor Okulları ile devam eden faaliyetleri yaz sezonunun başlamasıyla daha da eğlenceli hale geliyor.

Kayıtlar başladı

3 Temmuz-26 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Yaz Spor Okulları için kayıtlar başladı. Eyüplü gençler Bilgi Evleri ve Eyüp Belediyesi Spor Merkezlerine giderek kayıtlarını yaptırabiliyor. Yaz Spor Okulları’nda 7-14 yaş arasındaki çocuklar için futbol, basketbol, voleybol, tenis, Uzak Doğu sporları, mini golf, yüzme, hentbol ve masa tenisi gibi 10 farklı alanda kurslar verilecek. 12-20 yaş arası ise okçuluk, su sporları ve atletizm eğitimleri verilecek. Eğitimler, tamamı akademi mezunu ve profesyonel eğitmenler eşliğinde haftanın altı günü her branşta olacak.

Kayıtların başlamasıyla şu ana kadar 600 genç Yaz Spor Okulları’na kayıt yaptırdı. Bu sene eğitimlerde 4 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Öte yandan 12 Haziran’da Bilgi Evleri Yaz Okulları, sezonu açacak. Buralarda da değerler eğitimi, atölye çalışmaları gibi faaliyetlerin yanı sıra kültürel geziler düzenlenecek.

Spor eğitimlerinin verileceği merkezler

Bu yıl Yaz Spor Okulları’nda, diğer yıllarda olduğu gibi Alibeyköy Spor Kompleksi, Göktürk-Kemerburgaz Bölgesi (Şehit Er Sinan Şen ilkokulu), Yeşilpınar Bölgesi (Cumhuriyet Ortaokulu), Eyüp Merkez (Eyüp Anadolu Lisesi)

olmak üzere 4 farklı noktada eğitim verilecek.