Başakşehir Living Lab’ı Finlandiyalı üniversite öğrencileri, merkezde yapılan çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Finlandiya, Helsinki’den gelen üniversite öğrencileri Başakşehir Living Lab’ı ziyaret etti. Aalto Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan 19 Üniversite öğrencisinin katıldığı Başakşehir Living Lab ziyaretinde katılımcılar kurum bünyesinde gerçekleştirilen çalışmaları yakından inceledi.

ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI TANITIM

Başakşehir Living Lab binasını gezen Üniversite öğrencileri, kurumun Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü Özge Şenöz’den merkezle ilgili bilgiler aldı. Başakşehir Living Lab Merkezi’ndeki gezi merkezde geliştirilen ürünlerin ve hizmetlerin sergilendiği alandan başladı. Ziyaretçilere, Akıllı aynadan taştan kâğıtlara, atık suları geri dönüştüren sistemden, Türkiye’nin ilk sesli sosyal ağına, akıllı ev teknolojisine ve 3D Printer’a kadar pek çok çalışma uygulamalı olarak anlatıldı. Başakşehir Living Lab bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalara hayran kalan Üniversite öğrencilerine, Wallrite (Akıllı Tahta) üzerinde de uygulamalı bilgilendirme yapıldı.

Living Lab Tasarım atölyesini de gezen ziyaretçilere, Endüstriyel Tasarımcı Gülbahar Coşkun tarafından atölye kapsamında ki çalışmalar aktarıldı. Öğrencilerin Başakşehir Living Lab ziyareti öğle yemeği ile son buldu.

“WALLRİTE’I ÇOK BEĞENDİM”

Aalto Üniversitesi’nde ekonomi bölümünde okuyan Lulius Jauhiainen Başakşehir Living Lab’la ilgili izlenimlerini paylaşarak, “Bizim ülkemizde de böyle yerler var. Fakat buradan çok hoşlandım, çok keyifli bir gezi oldu. Bu benim için ilkti. Çok güzel uygulamalar var, yakından görme şansımız oldu. Living Lab’da Wallrite’ı çok beğendim” dedi.

Ziyaretten çok memnun kaldığını belirten Patricia Nsombo ise,“Bizim ülkemizde de böyle uygulamalar var. Türkiye’de böyle bir uygulamayı görmekten çok mutlu oldum. İlk defa Türkiye’de bulunuyorum. Başakşehir Living Lab’da en çok akıllı kıyafet uygulamasını beğendim” diye konuştu.