Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının katılımıyla başladı. Ünlü fotoğrafçıların ölümsüzleştirdikleri kareler, Barbaros Meydanı’nda düzenlenen sergide fotoğraf tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Beşiktaş Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali başladı. Barbaros Meydanı’nda Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın katılımıyla açılışı yapılan festivale ünlü Türk fotoğrafçıların yanı sıra William Klein, Chris Anderson, Jun Abe gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları katıldı.

“Şehirler ve Hikayeler” teması çerçevesinde, şehir ve insan hikayelerinin anlatıldığı festival kapsamında onlarca fotoğraf Barbaros Meydanı’nda sergilendi.

“ÖNEMLİ OLAN SANATIN HALKA DOKUNMASI”

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar festival ile ilgili bilgi vererek, “Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarını burada buluşturuyoruz. Newsweek, İnternational Newyork Times gibi dünyanın en önemli gazete ve dergilerinin baş fotoğraf editörleri bizimle beraber olacak. Tüm İstanbulluları bekliyorum” dedi.

Festival kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılacağını belirten Murat Hazinedar, “Bu bir İstanbul, Türkiye projesi. Türkiye’nin bundan sonra fotoğraf sanatında çok daha önemli bir yere taşıyacak olan bu festivali halkımızla buluşturuyoruz. Önemli olan sanatın halka dokunması” diye konuştu.

Başkan Hazinedar’ın eşi Özlem Hazinedar ise sergiyi çok beğendiğini belirterek, festivale emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Hazinedar, daha sonra fotoğraf sanatçılarıyla birlikte festivalin açılış kurdelesini kestikten sonra fotoğraf sergisini gezdi.

FESTİVAL KAPSAMINDA 53 SERGİ AÇILACAK

Sergiyi gezen fotoğraf tutkunları ise, festivalin Türk fotoğraf sanatına önemli katkılar sunacağını belirterek, fotoğrafları çok beğendiklerini söyledi.

Fotoistanbul 1’inci Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali; 53 sergi, 70 seminer ve panel, 6 ustayla sohbet, 5 gösteri gecesi, 80 fotoğraf gösterisi, 100’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, 8 atölye, kitap imza günleri ve yuvarlak masa tartışmaları ile fotoğrafı İstanbullu’larla buluşturacak.