Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1’inci Beşiktaş Fotoğraf Festivali’ 18 Ekim Cumartesi günü Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda başlıyor.

Yerli ve yabancı birçok fotoğraf sanatçısının fotoğraflarının sergileneceği "1’inci Beşiktaş Fotoğraf Festivali"nin tanıtım toplantısı Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda yapıldı. Tanıtım toplantısına, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, festival danışmanı Rıza Erdeğirmenci, fotoğraf sanatçısı Murat Germen ve Ken Schles’in yanı sıra, sanat yönetmeni Gültekin Çizgen katıldı.

Göreve geldiği ilk günden itibaren Beşiktaş Belediyesi’nin sanatın ve sanatçının yanında olduğunu vurgulayan Başkan Hazinedar, "Fotoİstanbul Beşiktaş Fotoğraf Festivali’ni uluslararası boyutta bir gerçekleştiriyoruz. Dünyanın en önemli fotoğrafçılarını burada ağırlayacağız. Newsweek, New York Times gibi dünyanın en önemli gazete ver dergilerinin fotoğraf editörlerini William Klein gibi dünyanın en önemli fotoğrafçılarından birisini ve birçok ülkeden fotoğraf sanatçısını burada ağırlayacağız” dedi.

İSTANBUL’UN EN ÖNEMLİ HİKAYELERİ BU FESTİVALDE

Festival boyunca çok sayıda etkinlik gerçekleştireceklerini söyleyen Hazinedar, “Fotoğrafları, sokaklarda meydanlarda halkla buluşturacağız. Hem fotoğraf sanatçılarının halkla buluşmasına hem de yoğun bir katılıma sahne olmasını umuyoruz. Beşiktaş’ın en önemli noktalarından birisi olan Ortaköy’de, bu fotoğraf festivalimizin ana teması olan şehir ve hikayeleri de fotoğraflarımıza konu olarak alıyoruz. Şu anda Ortaköy Palanga’da olan çok güzel bir mekanda yine o mekana eklediğimiz birçok yaşanmış hikayeleri, İstanbul’un tarihini kimliğini yansıtan birçok mekanı bu fotoğraf festivalinde kullanıyoruz ve halkımızla festivali bu mekanlarda buluşturmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Beşiktaş Belediyesi’ne sanat ile halkı buluşturduğu için teşekkür ettiğini belirten Murat Germen, Bu festivale katılmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Kamusal alanda fotoğrafların sergilenmesi fırsatı bulmamız çok sıklıkla olmuyor. Böyle bir şey teklif edildiğinde bu yüzden çok büyük bir heyecan duydum” dedi.

Açık hava sergileri başlayacak olan festivalin açılış töreni ise 18 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda gerçekleştirilecek.