Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere uğurlama töreni düzenledi. Gençlere kınaların yakıldığı gecede Hasan ve Hüseyin Yüksel isimli ikiz kardeşler, acemi birliklerini farklı illerde yapacaklarını, usta birliklerini ise birlikte yapmak istediklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, sokakta yapılan asker eğlenceleri yerine sokakları, caddeleri trafiğe kapatmadan, çevredeki vatandaşlara rahatsızlık vermeden, kutsal vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik bir uğurlama töreni düzenledi. ‘En büyük asker bizim asker’ sloganıyla organize edilen asker uğurlama etkinliğiyle; askere gidecek olan gençlere kına yakıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da etkinlik alanına gelerek, askere gidecek gençlere kına yaktı. Sonrasında ise Başkan Usta, salona getirilen bir kuzuya da kına yakarak gelenekleri yaşatmış oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı gece de, askere gidecek gençler ve vatani görevini yapan tüm askerler için dua edildi.

Gecenin ilerleyen saatlerine doğru ise, askere gidecek gençler; davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da gençlerle birlikte halay çekerek gençlerin heyecanına ortak oldu. Gecenin sonunda ise Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından askere giden geçlere asker çantası hediye edildi.

"Geleneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz"

Gençlerin heyecanına ortak olan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Düğünlerde birkaç gün süren etkinlikler olur ve geline kına yakılır. İkincisi de biz kurbanlık koçlara kına süreriz. Üçüncüsü de askere gönderdiğimiz gençlerimize, askerlerimize kına yakılır. Bu geleneğinde aslında toplu bir şekilde devam etmesinin de bir öncülüğünü yapıyoruz. İstiyoruz ki, geçmişten bu güne gelen bu gelenekler gençlerimizle ve sizlerle birlikte geleceğe daha güçlü bir şekilde taşınmış olsun. Burada onunda bir provasını yapıyoruz, öncülüğünü yapıyoruz” diye konuştu.

“Mümkünse inşallah usta birliğini aynı yerde yapmak istiyoruz”

İkiz kardeşinden ayrılacağı için üzgün olduğunu söyleyen Hüseyin Yüksel, “Gururluyuz. İnşallah askerliğimize sonuna kadar yapacağız. Birinci sınıfta lise son sınıfa kadar kardeşim Hasan’la beraber okuduk. Lise bitince de iki sene aynı yerlerde beraber çalıştık. İlk defa ayrılacağız, birbirimizden.Isparta merkeze düştüm ben, ikizim Balıkesir merkeze düştü. Bakalım, zor olacak biraz. İlk defa ayrılacağımız için nasıl yapacağız bilmiyoruz. Burada yetkililere sesleniyoruz. Küçüklüğümüzden beri beraberiz. Askerlikte ilk defa birbirimizden ayrılacağız. Mümkün olursa, inşallah acemi birliği bittikten sonra usta birliğini beraber yapmak istiyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz, inşallah aynı yere düşeriz” diye konuştu.

“Birbirimizi çok özleyeceğiz”

Hasan Yüksel ise, askere gideceğinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Çok mutluyuz. Hayırlısıyla bitirip dönmeyi düşünüyoruz. Allah bütün askerlere yardımcı olsun. Birbirimizi çok özleyeceğiz. Ayrı kalacağımız için üzülüyoruz. Ama vatanımız için gidiyoruz. O yüzden mutluyuz, gururluyuz. Bir daha olsa bir daha gideriz” diye konuştu.