Gaziosmanpaşa Belediyesi, karla mücadele araçlarını düzenlediği organizasyonla tanıttı. Araçları test eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Bir an önce kar yağsa da mücadele etsek diye ümit ediyoruz” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım programında, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin karla mücadele araçları tanıtıldı. Gaziosmanpaşa’da 2 adet kar küreme ve tuz serpici araç, 16 adet kamyon, 8 adet iş makinesi, 3 adet çekici TIR, 1 adet araç çekici, 6 adet binek otomobil ve stok halinde bulunan 600 ton tuz ile 6 operatör, 40 şoför, 6 tamirci, 28 işçi personelle vatandaşlara rahat ve konforlu bir ulaşım sağlanması için 3 vardiya sistemi ile 24 saat görev yapılacak. AKOM ve 4’üncü Bölge Yol bakım Onarım Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışan belediyenin yönetiminde, acil komuta kontrol merkezince çalışmalar yağış durumuna göre anlık olarak yürütülecek.

“BİR AN ÖNCE KAR YAĞSA DA MÜCADELE ETSEK”

Gaziosmanpaşa Meydanı’nda yağmurlu bir havada gerçekleştirilen programda araçları test eden Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Şu anda Gaziosmanpaşa’nın ekip, araç, donanımıyla beraber kışa hazır olduğunu burada halkımızla paylaşmayı arzu ettik. Hem vatandaşlarımız bunu bilsin diye düşündük hem de burada tatbikat yapıyoruz. Hava da müsait bir güne denk geldi. Aynı zamanda stoklarımızda yeterli derecede tuzun olduğunu ifade etmek isterim. Bir an önce kar yağsa da mücadele etsek diye ümit ediyoruz” dedi.

Tanıtım programının sonunda Başkan Usta ile Milletvekili Bürge, karla mücadele ekipleri ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.