Gaziosmanpaşa Belediyesi engellilerin iş hayatında daha başarılı olabilmeleri için “Engellilere kariyer ve istihdam olanakları” isimli seminer düzenledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi engelli vatandaşlara kariyer planlaması hakkında bilgi vermek amacıyla “Engellilere kariyer ve istihdam olanakları” isimli seminer düzenledi. Düzenlenen seminere Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Beyaz Ay derneği Başkanı Lokman Ayva çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı. Engelli vatandaşlara istihdam ve kariyer alanında neler yapabileceklerinin anlatıldığı programda engelli vatandaşların iş alanında ve toplumsal alanda yaşadığı sıkıntılara da değinildi.

“ENGELLİLERİN DESTEĞE İHTİYACI YOK”

Seminerin açılış konuşmasını yapan Başkan Usta, “Biz sadece köstek olmayalım diye arayış içinde olduğumuzu düşünüyorum. Engelliler her zaman önündeki engellerin kendileri olduğunu, bizler olduğunu biliyor. Dünyada yeryüzünde engeli olmayan insana ben bugüne kadar rastlamadım. Toplumdaki yaşadığımız birçok alanda kaynaklanan engellerin bizden kaynaklandığını biliyoruz. Hepimizin üzerine düşen sorumluk bu alanda çok şey yapmamamız gerçeğini ortaya koymaktadır” dedi.

“HERKEZİN KABİLİYETİ AYRI AYRI”

Engellilerin normal insanlar gibi her işte başarılı olamayacağının altını çizen Lokman Ayva, “Herkesin kabiliyeti ayrı ayrı herkesi Allah farklı kabiliyette yaratmış. O yüzden nasıl ki engelsizlerden her şeyi yapmasını beklemiyorsa, engellilerden de beklemiyoruz. Engelliden sadece kabiliyeti olan şeyi bekliyoruz. Bedensel engellilerin yapabileceği işler, Görme engellilerin yapabileceği işler aynı olmaz” diye konuştu.