Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi’nde eğitim almak isteyen geleceğin tiyatrocularına özel yetenek sınavı yapıldı. Sınavda 24 asil 8 yedek öğrenci seçildi.

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi 2014-2015 eğitim - öğretim dönemi başladı. Sıraları dolduracak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde özel yetenek sınavı gerçekleştirildi. Tiyatro, drama ve oyunculuk kurslarının verildiği eğitimler sonrası 210 aday yeteneklerini sergiledi. Geleceğin tiyatrocularının yeteneklerini Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar da izledi.

Sınav öncesi adaylara ve velilere konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Öncelikle tiyatro için açılan bu kursa başvurunuz ve ilginiz için teşekkür ediyorum. Kartal’da tiyatro, sinema, müzik, halk oyunları gibi farklı alanlarda sürdürdüğümüz çalışmaların yanında heykel, resim, şiir, kitap gibi bilgi ve yeteneğe açık etkinliklere de devam ediyoruz. Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz kültür ve sanatın her alanında özellikle gençlerimizin yetişmesi ve başarılı olması için büyük destek veriyor” dedi.

Sınav hakkında bilgiler veren Gürer, “Bu sınavlarda tüm katılanların kazanması olası değil ama bu girişiminiz dahi bir amacınızın olması adına önemli. Belediyelerin ücretsiz olan etkinlikleri ile kendinizi geliştirin. Bu sınavda olmaz ise başka bir sınavda bu anlamda başarılı olmanızın önünde hiçbir engel yok. Çok çalışarak, öğrenerek bu alanda düşündüğünüze ereceğinize inanıyorum. Tiyatro da sergilediğiniz eserin yansımasını ilk anda karşınızdakinin gözlerinden hissetme şansını yakalarsınız, alkışı duyarak hissederek başardığınızın da keyfine erebilirsiniz. Bir sinema gibi değil, anında seyirci ile buluşabilme olanağınız var” şeklinde konuştu.

SINAVDA 24 ASİL 8 YEDEK ÖĞRENCİ SEÇİLDİ

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım, Belediye Sinema Atölyesi hocası Özlet Taluer, Kartal Belediyesi Sinema Atölyesi eğitmeni Cenan Çamyurdu, tiyatro ve sinema oyuncusu Nilay Doğan, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Salih Şimşek jüri olarak görev yaptı. Öğrenciler hazırlamış oldukları drama ya da komedi, bir şiir ve bir şarkı ile sınavda performanslarını sergilediler. Yapılan sınav sonucu 24 asil 8 yedek öğrenci seçildi.

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Atölyesi’nin eğitim programı her sene ekim ayında başlayıp haziran ayında sona eriyor. Toplamda 2 yıl sürecek olan eğitimlerin ilk yılında geleceğin tiyatrocularına “Farkındalık”, ikinci yılında ise “Farkındalıkları Kullanma” eğitimi veriliyor. Oyunculuk eğitiminde; “Diksiyon”, “Beden Dili”, “Sahne Bilgisi”, “Geleneksel Türk Tiyatrosu”, “Tiyatro Tarihi”, “Rol Alıştırmaları” ve “Dramaturji” dersleri okutuluyor.

Öte yandan Kartal Belediye Tiyatrosu ekibi, bugüne dek “Oidipus”, “Rumuz Goncagül”, “Kanlı Nigar”, “Midas’ın Kulakları”, “Hamlet”, “Fareler ve Deliler”, “Kadınlık Bizde Kalsın”, “Miken’den Kız Kaçırma ya da Troya Faciası” ve “Sezuanın İyi İnsanı” gibi birçok oyunu başarıyla sahneledi.