Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 2012 yılından bu yana yerel diplomasinin geliştirilmesi ve yerel yönetimler arasında dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen LOCALINTERNational Staj Programı öğrencileri Eyüp Belediyesi’ne misafir oldu.

Bu yıl 13-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Gambiya, Hindistan, Endonezya, Irak, Kenya, Kosova, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Malezya, Moğolistan, Karadağ, Filistin, Sudan, Tacikistan, Tayland, Tunus, Pakistan, Komorlar Birliği ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 25 ülkeden 45 öğrencinin katılım sağladığı LOCALINTERNational Staj Programı’nın duraklarından birisi de Eyüp Belediyesi oldu.

Program kapsamında “Yerel yönetimlerin temel ilkeleri ve Türkiye’de yerel yönetimler, Türkiye’de Belediye Hizmetleri, CV Hazırlama ve İş Bulma Teknikleri gibi konu başlıklarında teorik ve uygulamalı olarak eğitimler veriliyor ve belediye ziyaretleri gerçekleştiriliyor.

LOCALINTERNational Staj Programı’na katılan öğrenciler, Eyüp Belediyesi ziyaretlerinde Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın önderliğinde gerçekleştirilen ve Eyüp Belediyesi’nin ödüllü projeleri olan SİMURG5-25Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı ve Eyüp Sultan Tarihi Araştırma Merkez (ESTAM) projesi hakkında bilgiler aldılar.

ESTAM’ı ziyaret ettiler

Eyüp Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen konferansta geleceğin yerel yöneticileri olan öğrencilere Eyüp Belediyesi’nin çocuklar ve gençler için yaptığı çalışmalar anlatıldı. Ayrıca, Eyüp Belediyesi’nin ödüllü projesi olan SİMURG5-25Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı hakkında da detaylı bilgiler verildi. SİMURG5-25Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı çalışma sunumu ve SİMURG felsefesinin anlatıldığı konferanstan sonra öğrenciler, yine Eyüp Belediyesi’nin ödüllü projelerinden biri olan Eyüp Sultan Tarihi Araştırma Merkezi (ESTAM) projesini hem yerinde görmek, hem de hakkında detaylı bilgi almak için kokartlı rehberler eşliğinde Eyüp Sultan tarihi merkez alanında geziye çıkarıldı.

Eyüp Belediyesi’nin bu projeleri ile yeni ufuklar kazandıklarını dile getiren öğrenciler ayrıca, Eyüp Belediyesi’nin bu misafirperverliğinden de çok memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Remzi Aydın’a teşekkür ettiler. On gün sürecek olan bu programın ardından ülkelerine gittiklerinde Türkiye’yi, Türkiye Belediyeler Birliği’ni ve Eyüp Belediyesi’ni burada edindikleri dostlukları ve tecrübeyi unutmayacaklarını ifade ettiler.