Sancaktepeli öğrencilerle veliler, ‘Genç Gelecek Veli Tanışma Toplantısı’nda bir araya geldi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katıldığı toplantıda öğrencilerin geleceği için çeşitli planlar yapıldı.

Sancaktepe Belediyesi, çocukların geleceğini planlamak için ‘Genç Gelecek Veli Tanışma Toplantısı’ düzenlendi. Sancaktepe Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen toplantıya Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yazar Sait Çamlıca’nın seminer verdiği toplantıda çocukların okul yaşamı içerisindeki davranışları ve geleceği hakkında velilerin yapması gereken görevler anlatılarak, çocukların okuma alışkanlığını edinmelerinin altı çizildi.

Gençlerin ve çocukların geleceği için göreve geldiği ilk günden itibaren çalışmaya başladıklarını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Şu anda Sancaktepe’de 2 bin 80 tane lise son sınıf öğrencisi var. Bu çocuklarımız üniversite için büyük hayaller kuruyorlar. Ve biz de bu çocuklarımız mutlaka üniversiteli olmalıdır diyoruz. Çünkü 2009’da şu ifadeyi kullanmıştık. Bizim çocuklarımız merkez ilçelerde yaşayan, Suadiye’deki, Fenerbahçe’deki, Göztepe’deki ailelerin çocukları ile nasıl yarışacaklar? Onlar kolejlerde okuyorlar, dershanelere gidiyorlar, evlerde özel hocalar öğretmenler tarafından eğitiliyorlar ama buradaki ailelerin böyle bir imkanı yok. Bilgi evleriyle işe başladık ve arkasından gençlik merkezlerimizle yola devam ediyoruz” dedi.

Yazar Sait Çamlıca, “Bütün anne babalar haklı olarak evlatlarının okuyup bir yerlere gelmesini, öğretmen doktor ya da mühendis olmasını bu memlekette kaymakam, vali olmasını ister. Bütün anne babalar çocuklarının geleceği için çalışır. Bizim babalarımızın meşhur bir sözü var; ‘Ceketimi satar seni yine okuturum’ derler. Bizim anne babalarımız o kadar fedakarlardır ki kendilerine bayramlık almaz ama evlatlarına okul harçlığı verirler. O yüzden gençler, anne babalarınızın kıymetini bilin” diye konuştu.

Toplantının ardından Sancaktepe Müzik Kulübü gençlerinin mini konser verdi.