Bağcılar’daki okulları temsil eden öğrenciler, 5 konuda hazırladıkları çalışmalarını ilçe yöneticilerine sundular. Sunumları dinleyen ilçedeki kurum ve kuruluş yöneticileri de öğrencilerin görüş ve düşüncelerini dikkate alarak sorunlara kısa sürede çözüm bulacaklarını ifade etti.

Bağcılar, gençlerin görüş, düşünce ve temennilerini dile getirdikleri sorunlarını anlattıkları 13. Gençlik Şurası’na ev sahipliği yaptı. Halk Sarayı’nda düzenlenen Şura’nın açılışında konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye’de her 100 kişiden birinin Bağcılar’da yaşadığını hatırlatarak, “Ülkemizin en genç nüfusuna sahip ilçelerinden birisiyiz. Bağcılar en fazla gelişen bir ilçemizdir. İlçemizin, 1992 yılında ilçe statüsü kazanmadan önce asfalt yolu ve kütüphanesi bile yoktu. Oysa şimdi metroları, 8D Sinema ve Planetaryum ile 5 yıldızlı otelleri, kentsel dönüşümüyle bir Bağcılar’ı konuşuyoruz” dedi.

AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise gençlik mefhumunun bir ülkenin enerjisi, sinerjisi ve hazinesi olduğunu anlattı.

GENÇLERİN SUNUMLARI DİKKATLE DİNLENDİ

Programın sunum bölümünde öğrenciler önemli tespitlerde bulunarak, görüş ve düşüncelerini paylaştılar. “Değerler ve Gençlik” konusunda sunum yapan Muhammet Ali Otay adlı öğrenci madde bağımlılığı konusunda dini eğitimin önemine dikkat çekerek, anne ve babaların da dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Otay, “Okullarda din ve ahlak eğitimine önem verilmeli. Medyada değerlerimizle örtüşen kişiler ön plana çıkarılmalı. Medyada ahlaki değerleriyle rol model olabilecek kişilere program yapılmalı” dedi.

“Eğitim ve Kültür” konulu sunum yapan Berfin Durbak da okullarda kültür ve sanat etkinliklerine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. Durbak, şunları söyledi: “Etkinlikler ilçenin her yerine yayılabilir. Okullarda ilçe müftülüğünün desteğiyle çeşitli etkinlikler, bilgilendirme seminerleri ve interaktif faaliyetler yapılabilir. İlçe Emniyet Müdürlüğü ile öğrencilerin suça bulaşmasını önlemeye yönelik aktif çalışma yapılabilir. Bağcılar’a farklı vizyon çizmek amacıyla aktif çalışma yapılabilir. Bağcılar turizm ve gezi yeri haline getirilecek çalışmalar yapılabilir. Belediyemizin beyaz gezi uygulaması çok faydalı olmaktadır.”

“Dezavantajlı Gençlerin Sosyal Hayata Katılımları” konulu sunum yapan Sema Arslan da göçle gelen gençlerin ilçeye uyumu sorununa dikkat çekerek, bu konuda daha yoğun çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. İlçeye hizmet veren kurum ve kuruluşların iyi tanıtılması için daha etkin programlar yapılabileceğini kaydeden Arslan, “İşsiz gençlere iş imkanı sağlanabilir. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile etkin mücadele yapılmalı. Dezavantajlı gençlere yönelik tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapılmalı. Gençlik Merkezi, Bilgi Evleri ve 8D Planetaryum gibi tesisler inşa edilmeli. Gençlerin öz güvenini arttırıcı seminerler düzenlenmeli” şeklinde konuştu.

Ahmet Haktan Koçal da “Teknoloji ve Gençlik” konulu sunumunda okullarda tablet bilgisayarlar dağıtılması uygulamasının önemine vurgu yaptı. Arslan, ilçenin güvenliği ile ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini de belirterek, internet kullanımının yaygınlaştırılması, doğru ve etkin kullanılması amacıyla ailelere internet kullanımı eğitimi verilmesinin faydalı olacağını anlattı. ‘Şehir Hayatında Spor ve Çevre’ konulu sunum yapan Ahmet Gündoğdu ise ilçede spor yapılabilecek alanların yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek öğrencilerin okula devamsızlık yapmasını önleyecek aktiviteler yapılması gerektiğini söyledi.

SORULARI CEVAPLADILAR

Sunumlardan sonra soruları cevaplayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise ilçede 11 adet spor salonu olduğunu belirterek öğrencilerin buralardan faydalandığını söyledi. 2016 yılı sonuna kadar tüm öğrencileri tablet bilgisayar dağıtılacağını da anlatan Yılmaz, öğrencilere şöyle seslendi: “Size sunulan hizmetlerin kıymetini bilin. Malzemeleri koruyun ve sahip çıkın” dedi.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk de sunumların kitaplaştırılarak öğrencilere ve okullara dağıtılacağını söyledi. İstanbul Yolcusu Kalmasın, adı altında öğrencilere İstanbul’un tarihi yerlerini gezdirdiklerini anlatan Gültürk, Bağcılar Meydanı’nda kentteki tüm resmi ve özel üniversitelerin katılacağı bir fuar açacaklarını kaydetti.

İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da öğrencilerin önerilerini her zaman dikkate aldıklarını belirterek, “Camilerimiz sizsiz ıssız. Hepinizi camilerimize bekliyoruz” dedi.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden Başkomiser İbrahim Yıldız da okullarda madde bağımlılığını önlemeye yönelik seminerler düzenlediklerini söyledi. Kurdukları narko timlerin okul önlerinde sivil kıyafetli olarak görev yaptığını anlatan Yıldız, tekel bayileri, internet kafelerde de denetimler yaptıklarını söyledi. Yıldız, Yeşilay ile de madde bağımlılığı ile ilgili toplantılar yaptıklarını anlattı.