Güngören Belediyesi, okullarda “Çevre ve Geri Dönüşüm Eğitimlerine” başladı. Tüm ilkokullarda verilecek olan eğitimlerde 7 bin öğrenciye çevre ve geri dönüşüm bilinci kazandırılması hedefleniyor.

Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm konusunda toplumsal bir dönüşümün gerçekleştirilebilmesi için bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Güngören’deki tüm ilkokullarda düzenlediği “Çevre ve Geri Dönüşüm” eğitimlerine bu yılda devam ediyor. Eğitimlerde geleceğin yetişkinleri olacak çocuklara, atıkların ülke ekonomisine geri kazandırılması için doğru değerlendirilmesi gerekliliğinin aktarılması amaçlanıyor. Eğitimlerde Güngören’deki okullarda öğrencilere, geri dönüşümü mümkün atıklar, bu atıkların ayrıştırılması ve muhafaza edilmesi, çevreyi korumak için birey olarak üzerimize düşen görevler konularında bilgi verilirken neden ambalaj atıklarını diğer atıklardan ayrı biriktirmeleri gerektiği, kaynağında ayrıştırılan ve bilinçli bir şekilde depolanan atıkların, ülke ekonomisine katkısı ve çevrenin ve ormanlarımızın korunmasına katkısı da vurgulanıyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca sürecek olan çevre koruma konulu eğitimlerde 7 bin öğrenciye ulaşılması planlanıyor.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında çevre ve geri kazanım eğitim seminerinin ilki Gündoğdu İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Eğitimlerde, Güngören Belediyesi Geri Dönüşüm ekibi öğrencilerin evlerinde ve okullarında geri dönüşümü sağlanabilecek atıkları, evsel olanlardan ayrı olarak biriktirmelerinin önemini anlattı. Eğitim kapsamında doğal kaynakların verimli kullanımı, yenilenebilen ve yenilenemeyen kaynaklar, atıkların ayrı biriktirilmesi gibi konular sunumlar ve çizgi filmler ile anlatılırken, eğitim sonunda öğrencilere Güngören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürleri ve çevre ve geri dönüşümle ilgili çocuklar için özel hazırlanan dergi dağıtıldı.