Kurum içi eğitimlerini sürdüren Güngören Belediyesi, belediye çalışanlarına yönelik "Güvenli Yaşam Semineri" düzenledi. Eğitim semineri kapsamında afetlere karşı alınabilecek tedbirler hakkında bilgiler verildi.

Güngören Belediyesi ve İstanbul Valiliği, İstanbul AFAD işbirliği ile düzenlenen ve afet ve acil durumlara karşı bireysel ve toplumsal hazırlık çalışmalarını içeren ‘Güvenli Yaşam Eğitimleri’ Güngören’de hız kesmeden devam ediyor. Bugüne kadar Bilgi Evleri, Kültür Merkezleri, Halk Eğitim Merkezi gibi çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitim gerçekleştiren ve öğrencilerden din görevlilerine, ev hanımlarından kamu personeline kadar binlerce kişiye ulaşan Güngören Belediyesi bu kez kurum içi personele eğitim verdi.

Afetlerle ilgili temel bilgiler, afetlerde doğru davranış şekilleri, aile afet planı hazırlığı gibi bilgilerin yer aldığı ve Güvenli Yaşam eğitimlerinin ilk basamağı olan ‘Güveli Yaşam 1’ eğitim programına katılan belediye personeli bu kez Güngören Kültür Merkezi’nde Güvenli Yaşam -2 Eğitimi’ne katıldı.

Eğitim kapsamında, “kişilerin hayatın tüm alanlarında oluşmuş ve oluşabilecek tehlike ve risklerin farkında olması, gerekli tedbirleri alarak yaşaması, bireysel ve toplumsal sorumluluk alması, toplumsal güç birliği oluşturarak sorunun değil çözümün bir parçası olması ve yaşam çevresine duyarlı olma alışkanlıklarını kazanabilmesi için yürütülen çalışmalar” ele alındı.

‘Afetlerle Mücadelede Bireysel Hazırlık’, ‘Afet ve Acil Durum Planlarının Önemi’, ‘Afetler Sırasında Uygulanması Önerilen Davranış Şekilleri’, ‘Afet ve Acil Acil Durumlar İçin Hazırlık’, ‘Afetler Öncesi, Sırası ve Sonrasında Yapılacaklar’ ‘Aile Afet Planı’, ‘Afet Sonrası Psikolojik Destek’, ‘Afet Sonrası Barınma, Gıda, Su Gibi Yaşamsal İhtiyaçlarımızı Karşılama Yöntemleri’, ‘Afet Sonrası Aile Üyelerinin Güvenliği’ başlıklı konuların anlatıldığı seminerin son bölümünde ise personele temel ilk yardım eğitimi de verildi.