Güngörenli öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye’nin en kapsamlı öğrenci olimpiyatı olma özelliği taşıyan Göngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi 10’uncu yaşını kutluyor.

Güngören Belediyesi’nin, çocukları ve gençleri bilime, sanata, kültüre ve spora yönlendirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak amacıyla çağdaş hedefler doğrultusunda hayata geçirdiği Göngören Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi 10’uncu yılında. 2005 yılında 6 branş ve 5 bin öğrenciyle başlayan Lig, Güngören’deki tüm okulları içine alan içerik ve branş kategorileri ile her geçen gün büyüyerek yoluna devam ediyor. Güngören Ligi’nde 10’uncu yılında basketbol, voleybol, futbol yarışmaları devam ederken ortaokullar arası bilgi yarışmasının galibi ise galibi belli oldu.

BİLGİ YARIŞMASI BİRİNCİSİ GAZİLER ORTAOKULU

Güngören’de bulunan ortaokul ve imam hatip ortaokullarının katılımıyla yapılan elemeler, yarı final ve final maratonu boyunca kıyasıya mücadele yaşandı. Elemeler sonunda Haznedar Abdi İpekçi Ortaokulu ve Gaziler Ortaokulu öğrencileri finalde yarışmaya hak kazandılar. Finalde Gaziler Ortaokulu birinciliği kucaklarken ikinci Haznedar Abdi İpekçi Ortaokulu, üçüncü ise Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu oldu.

Her yıl artan katılımcı sayısı, proje çeşitliliği ile ilçe sınırlarını aşan ve milli takımlara sporcu kazandıran önemli bir sosyal sorumluluk projesine dönüşen Güngören Ligi’nde 2014 - 2015 eğitim öğretim yılı boyunca; bilim proje yarışmalarından halk oyunlarına, yüzmeden buz patenine, fotoğrafçılıktan kısa filme, resimden tiyatroya, futboldan atletizme, münazaradan ses yarışmalarına kadar 34 farklı branş ve 209 alt branşta Güngörenli gençler birikim ve yeteneklerini ortaya koymanın haklı sevincini ve gururunu yaşayacaklar.