Güngören Belediyesi Çarşamba Seminerleri’nde bu hafta yeni neslin sorunlarını anlamak ve çözüm üretmek için “Ergenlerle iletişim” konusu ele alındı.

Güngören Belediyesi, her hafta düzenlediği çarşamba seminerlerinde bu hafta yeni nesli anlayabilmek adına “Ergenlerle iletişim” konusunu ele aldı. Güngören Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından toplumsal konularda, alanında uzman isimlerin katılımıyla her çarşamba düzenlenen “Güngören Belediyesi Çarşamba Seminerleri”nin bu haftaki konusu “Ergenlerle İletişim” oldu. Güngören Kültür Merkezi’nde saat 14.00 ‘de başlayan seminerde psikolog Hayriye Gürler ailelerle bir araya geldi.

Programda, çocuklarla daha iyi iletişim kurmanın yolları, aile ve çocuk arasındaki çatışmalar ve çözüm yolları, çocukların aileye ilettiği gizli mesajları anlama yolları ve ailenin çocukla duygusal bağ kurabilmesinin yöntemleri anlatıldı.

Ailelerin tutum ve davranışlarının nasıl olması gerektiğini örnekler vererek açıklayan psikolog Gürler, genel olarak uygulanan doğru ve yanlış davranış biçimleri hakkında da bilgi verdi. Seminer katılımcıların soruları ve günlük hayattan verdikleri örneklerle gerçekleşen seminer aileler için yol gösterici oldu.

Ergenlik döneminde, fiziksel, hormonal ve zihinsel olarak değişen çocuğun yapısındaki değişikliklerin çocuğun davranışlarına, arkadaşlarına ve ailesine de yansıdığını vurgulayan psikolog Gürler “Etkili iletişimde çocuğa saygı duymak, empati kurmak ve dinlemek temelde yapılması gereken doğru davranışlardır. Çocuğun neler hissettiğini anlamaya çalışmalı ve ona çok yakın bir dost, bir arkadaş veya sevgi dolu bir aile gibi yaklaşmalısınız. Çocuk baskıcı bir aile ile karşılaştığında aileden uzak olmayı seçer ve ailesini hayatından çıkarır. Bu sebeple baskıcı bir tutum yerine çocuğun fikirlerine ve düşüncelerine önem veren bir tutum sergilemek başlıca kuraldır” şeklinde konuştu.