Başakşehir Belediyesi, “Her mahalleye spor parkı” projesi kapsamında Güvercintepe’ye modern bir spor tesisi kazandırdı. Güvercintepe; halı sahası, duşu, soyunma odaları, kafeteryası, 135 kişilik tribünü, otoparkı, reviri ve mescidiyle tam teşekküllü, birinci sınıf spor parkına sahip oldu.

Başakşehir Belediyesi, Güvercintepe Spor Parkı’nı hizmete açarak bu alanda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. “Her mahalleye spor parkı” projesi kapsamında büyük bir adım daha atan belediye, Güvercintepe’ye modern bir spor tesisi kazandırdı.

ÜCRETSİZ HİZMET SUNULUYOR

Güvercintepe Mahallesi’nde hayata geçirilen projede halı sahası, duşu, soyunma odaları, kafeteryası, 135 kişilik tribünü, otoparkı, reviri ve mescidi ile tam teşekküllü, birinci sınıf bir Spor Parkı yaparak hizmete sunuldu. Ayrıca spor parkının yanı başında ise fitness salonu, sauna, spa alanları da bulunan yüzme havuzunun inşasına başlandı. Pek çok özelliği ile alanında ilk olan Güvercintepe Spor Parkı, sunduğu ücretsiz hizmetle de modern imkanlarla donanmış bir spor merkezini her yaştan sporsevere ulaştırmayı amaçlayan sosyal bir merkez olarak dikkat çekiyor.

YAZ-KIŞ HİZMET VERECEK

Güvercintepe halkına ücretsiz hizmet verecek olan 2 bin 600 metrekarelik alanda konuşlanan Spor Parkı, Azatlı Baruthanesi’nin karşısında yer alıyor. Bir spor kompleksi olan parkın halı sahası bin 359 metrekarelik çim ile kaplı. Üstü kapalı olan saha kış döneminde de ilçe halkına hizmet vermek üzere tasarlandı. 135 seyirci kapasitesi olan tesiste tribün polikarbon levhalarla kaplanarak kış koşullarına uygun olarak inşa edildi. Futbol sahasının bir diğer dikkat çeken özelliği de halı sahalarda görmeye alışık olmadığımız skorboardunun bulunması. Takım oyuncuları ve seyirciler skorboard sayesinde maçın skorunu ekranlardan takip edebilecek.

ENGELLİ DONANIMI, REVİRİ, OTOPARKIYLA 1.SINIF BİR TESİS

Spor Parkı’nın halı saha binasında ise sporcular ve seyirciler için her şey düşünüldü. Binada; 4 adet soyunma odası, 12 duş, toplantı odaları, ofis odaları, mutfak, cafe, revir ve mescit yer alıyor. Her türlü konforu bünyesinde barındıran sahaya birleşik olarak inşa edilen kafeteryada ise, yemek yenilip çay ve meşrubat içilirken aynı zamanda maçlar da izlenebiliyor.

Spor Parkı’nda anne, babalar spor yaparken çocukları da çocuk oyun alanında eğlenebiliyor. Saha aydınlatmalarının uygulandığı tesiste gece maçları da rahatlıkla, konforlu bir şekilde yapılabilecek. Spor parkının bağlantı yollarının aydınlatması da yine Başakşehir Belediyesi tarafından yapılarak hizmete sunuldu. Spor Parkı’nın halı sahası haftanın belirli günlerinde yetişkinlere de ücretsiz olarak hizmet verecek. Randevu sistemiyle hizmet verecek olan halı sahada vatandaşlar futbol oynayabilecek.

KAMERA İZLEMELİ, ALARM SİSTEMLİ TESİS

24 saat kamera sistemi ile kontrol edilen Spor Parkı’nda yangın güvenliği için alarm sistemi de yer alıyor. Spor Parkı, 65 araçlık otoparkı ile araç trafiği sorununu da ortadan kaldırıyor. Danışma hizmetinin de yer aldığı alanda araç güvenliği için kollu bariyer sistemi de mevcut. Tesiste ayrıca bina ve saha arasında açık alanda konuşlandırılan 40 kişi kapasiteli banklar yazın ziyaretçilerin dinlenmesi için dizayn edildi.

KADINLAR, SABAH SPORUYLA ZİNDE KALACAK

Başakşehir Belediyesi ve İstanbul Kayaşehir Spor Kulübü ortaklığıyla Kayaşehir Spor Kulübü bünyesinde 2013 Ocak ayından itibaren verilen futbol eğitimleri Güvercintepe Spor Parkı’nda da devam edecek. Şuana kadar 10 binin üzerinde kişiye ulaşan eğitimler şimdi de Güvercintepe sakinleri için verilecek. Güvercintepe Spor Parkı’nda haftanın belirli günlerinde ilçe hanımlarına fitnes, plates, step ve aerobik eğitmenleri tarafından ücretsiz sabah sporu hizmeti verilecek. Bayan hocalar tarafından verilecek eğitimlerde Başakşehirli kadınlar müzik eşliğinde hem formlarını koruyacak, hem de sosyalleşecek. Sabah saatinde verilecek dersler tesisin halı sahasında yapılacak.

BAŞAKŞEHİRLİLERE ÜCRETSİZ HAVUZ

Güvercintepe Spor Parkı, sunduğu pek çok yeniliğin yanında bünyesinde hizmet verecek olan yüzme havuzu ile de fark oluşturacak. Yapımına başlanan 200 metrekarelik yüzme havuzu tamamlandığında tüm ilçe sakinlerine hizmet verecek. Yüzme havuzunun bulunduğu bina içerisinde sauna, fitness, spa gibi hizmetler de yer alacak.

ONURKENT SPOR PARKI DA TAMAMLANMAK ÜZERE

Her yaştan Başakşehirlinin kaliteli, modern imkanlarla, uzun mesafeler kat etmeden kendi mahallesinde ücretsiz tesislerde sağlıklı bir yaşama kavuşabilmesi için hayata geçirilen ücretsiz spor parkları her mahalleye taşınacak.

Güvercintepe Mahallesi’nde hayata geçirilen Spor Parkı’nın ardından Onurkent Spor Parkı’nın da inşasına başlandı. 2015 yılı sonunda tamamlanması hedeflenen kompleks 2 bin 600 metrekarelik alanda kurulacak. Onurkent Spor Parkı’nda Güvercintepe Spor Parkı’nda bulunan tüm imkanlar da mevcut olacak. Kadın ve erkeklerin kullanımında olacak olan 200 metrekarelik havuzunun inşasına başlandı. Komplekste halı saha hizmetinin yanında, soyunma odaları, grup aktivite odaları, fitnes, sauna, duş, toplantı odaları, ofis odaları, mutfak, cafe, revir, çocuklar için oyun alanları ve mescit yer alacak. Tesiste ayrıca 72 araçlık otoparkta yer alacak.