Büyük İslam Âlimi ve Mutasavvıf Mevlana Celaleddîn-i Rumi Hazretleri, vuslatının 741’inci yılında Güngören Belediyesi’nin, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Şeb-i Arus” programı ile anıldı.

Tasavvuf felsefesinin büyük alimi Mevlana Celaleddin-i Rumi, düşünceleriyle insanlık alemini etkilemeyi sürdürürken Mesnevi ve Mevlana hoşgörüsünün bir dalga gibi yayılan etkisi tüm dünyada revaç bulmaya devam ediyor. Yaşamını "Hamdım, piştim, yandım", ilahi aşk yolculuğunu ise "Gel ne olursan ol yine gel" sözleriyle özetleyen Hz. Mevlana "düğün gecesi" olarak adlandırdığı ölümünün 741’inci yılında Güngören’de anıldı. Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Araştırmacı -Yazar Dursun Ali Taşçı, Ses Sanatçısı Ufuk Akın ve Semazen gösterilerinin yer aldığı programa Güngörenliler yoğun ilgi gösterdi.

Hz. Mevlana’nın vasiyetini yansıtan programda, gösteriler, seslendirilen eserler ve yorumlarda Mevlana’nın öğretileri yer alırken, Kültür Merkezi’ni dolduran Güngörenliler, Araştırmacı - yazar Dursun Ali Taşçı’nın Hz. Mevlana konulu doyumsuz sohbeti, Tasavvuf Müziği Konseri ve Sema Gösterisiyle unutulmaz bir gece yaşadılar.

Araştırmacı-Yazar Dursun Ali Taşçı’nın Hz. Mevlana hakkında sohbeti ve Mesnevi’den şiirlerle başlayan program, ses sanatçısı Ufuk Akın’ın tasavvuf musikisi konseriyle devam etti. Gecede ayrıca, Kur’an-ı Kerim, Mesnevi’den bölümler ve ilahiler de okundu. Gece sonunda sergilenen sema mukabelesi ise davetlilere, manevi duyguların doruğa çıktığı anlar yaşattı.

Mevlana’nın sema eşliğinde yâd edilmesinin ardından toplu edilen dualarla anma töreni sona erdi.