Başakşehir’de ihtiyaç sahibi hastalar belediye sağlık ekipleri tarafından evlerinde tedavi ediliyor. Hastaneye gidemeyecek durumda olan hastaların sıkıntı yaşamadan sağlık hizmetine ulaşmasını sağlamak için hayata geçirilen ‘Evde hemşirelik” hizmetinden yılda bin kişi faydalanıyor.

2016 yılında Başakşehir genelinde başlatılan evde hemşirelik hizmeti, yaş sınırı olmaksızın sağlık kurumuna gidemeyecek durumda olan vatandaşlara veriliyor.Büyük cerrahi operasyon geçirmiş olanlar, ortopedi ve travmatoloji hastalarından yara bakımı, enjeksiyon, infüzyon hizmetlerine ihtiyaç duyanlar, terminal dönem, kanser (onkoloji) hastası olan palyatif bakım hastaları, KOAH (Kronik obstrüktif akciğer hastalığı) vb. akciğer solunum sistemi hastalıkları olanlar, oksijen tedavisine ihtiyacı olan diğer hastalar ve spastikçocuklar bu hizmetten faydalanabiliyor.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hizmetten yararlanmak için vatandaşların şahsen belediyeye başvurmaları ya da belediyenin 4440669 numaralı telefonundan başvurmaları gerekiyor.

Randevu ile evlerinde ziyaret edilen hastaların; reçeteleri ışığında antibiyotik dışındaki enjeksiyon uygulamaları, yara pansumanları, ameliyat sonrası yara takipleri yapılıyor. Gerekli hallerde kan alma, serum takma işlemleri hemşireler tarafından uygulanıyor.