Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde muhteşem bir konsere imza atan İnci Çayırlı Korosu, Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden Emin Ongan’ı andı.

Türk Sanat Müziği’ne damga vuran bestekarların eserlerini seslendiren İnci Çayırlı Korosu, muhteşem bir konsere daha imza attı. Gecede Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden Emin Ongan da anıldı.

Davetliler şarkılara eşlik etti

Büyükçekmece Belediyesinin katkılarıyla, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen İnci Çayırlı Korosu Türk Sanat Müziği Konseri’nin koro şefliğini de İnci Çayırlı yaptı. İki bölümden oluşan konsere Büyükçekmeceli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Konseri izlemeye gelen davetliler koronun seslendirdiği eserlere zaman zaman eşlik ederken Nihavent, Muhayyer Kürdi, Hicaz, Hüzzam, Kürdi makamında eserler icra edildi.

"Başkan Akgün, sanata ve sanatçıya sahip çıkıyor"

Geceye sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, Büyükçekmece Belediyesi Siyasi, Sosyal, Kültürel ve İdari İşlerden Sorumlu Koordinatör Hasan Akkuş da katıldı. İnci Çayırlı’ya çiçek takdim eden Hasan Akkuş, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün Türkiye’yi temsil etmek adına Strazbug Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Kongresi’nde olduğunu belirterek, "Sanatkarı da, sanatçıyı da hak ettiği yerlere getirmek için sizin gibi sanata değer veren insanlara ve sanatçıya değer veren sanatseverlere ihtiyaç var. Ayrıca sanatçıya sanatını icra edecek zemin ve fırsatı sunan insanlara da ihtiyacımız var. İşte Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün, bu tesislerle ve her sanatsal organizasyona katkılarıyla Büyükçekmece’yi kültür ve sanatta dünya kenti yaparken bugünkü ortamı hazırlayan olmuştur. İnci hanıma, koromuza ve salonu dolduran sanatseverlere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.