Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği "Hayatın Sesleri: İşitme Engelliler Fotoğraf Atölyesi" başlıyor.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından işitme engellilere yönelik fotoğraf kursu açılıyor. Yalnızca işitme engelliler için yapılacak olan projede yer almak isteyenler, 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt yapılabilecek.

Esenler Belediyesi farklı bakış açıları taşıyan işitme engelli kişilerden, birer fotoğraf ustası çıkarmak için yola çıkıyor. Sadece işitme engelliler için yapılacak proje 6 ay sürecek. Eğitimler, Nene Hatun Mahallesi’nde bulunan Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak. Kursu başarıyla tamamlayan 10 öğrenciye yapılacak sınav sonucu profesyonel bir fotoğraf makinesi hediye edilecek. Pek çok usta ismin dersler vereceği eğitimler bir fotoğraf sergisiyle taçlandırılacak.

10 öğrenci 2 büyük ustayla 3 ay süren bir atölye çalışması yapacak. Çalışma sonunda çekilen fotoğraflar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde yapılacak bir sergiyle fotoğraf severlerin beğenisine sunulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuracak öğrencilerin işitme engelli olması gerekmektedir. Başvuru yapacakların 15 yaş ve üzerinde olması gerekmektedir. Atölye eğitimi Cumartesi ve Pazar günleri yapılacağından başvuruda bulunanların hafta sonu çalışma/eğitim gibi engellerinin olmaması gerekmektedir. Başvurular 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir. 8 haftalık temel fotoğrafçılık eğitimine tüm başvuru sahipleri davet edilecek ve eğitimler 3 Ocak Cumartesi günü başlayacaktır. Temel fotoğrafçılık eğitiminin ardından bir sınav yapılacak ve başarılı olan 10 kursiyere profesyonel fotoğraf makinesi hediye edilecek ve 12 hafta sürecek profesyonel fotoğrafçılık eğitimi verilecek.

Başvurulara dönüşler e-posta hesapları ve telefonlar üzerinden yapılacağı için başvuruda bulunanların kendi cep telefonları ile birlikte mutlaka ailelerinin telefon bilgilerini de yazmaları gerekmektedir.

Başvurularınızı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde bulunan ESEV Danışma masasından veya online olarak www.esev.org adresinden yapabilirsiniz.