Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından ‘bin ünite kan bağışı’ amacıyla Esenler’de düzenlenen kampanyada yüzlerce vatandaş Kızılay’a kan bağışında bulundu. Kan veren vatandaşlara duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Sinop Dernekler Federasyonu’nun organizasyonuyla Esenler’de bin üniteyi geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Esenler Belediyesi’nin desteği ile Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından “Kan bağışı senin kanında var” sloganıyla gerçekleştirilen kampanyada yüzlerce vatandaş Kızılay’a kan bağışında bulundu.

SİNDEF’e bağlı İstanbul’daki 100 derneğin katılımı ile gerçekleştirilen kampanyada, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan Kızılay çadırına sabahın erken saatlerinde gelen yüzlerce vatandaş kan bağışında bulundu. Bin ünite kan bağışının hedeflendiği kampanyada, Kızılay çadırına gelerek kan veren vatandaşlar, kan bağışının önemine dikkat çekti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da çadıra gelerek, vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

“AMACIMIZ DİĞER STK’LARA ÖRNEK OLMAK”

Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) Başkanı Engin Kırmızıgül, kan ve organ bağışına dikkat çekmek için kampanyayı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Sinop Dernekler Federasyonu bugün 100 derneğiyle İstanbul’da ilk olacak bir organizasyon gerçekleştiriyor. Bin kişilik bir kan bağışı kampanyası. Toplum bilincimizi burada tüm derneklerimize göstermek istiyoruz. Bu mevsimde verilen bin kanın da Kızılay yetkililerinden öğrendiğimiz kadarıyla 3 bin kana bedel olduğunun bilgisini verdiler. Amacımız diğer STK’lara örnek olmak” dedi.

“ESENLER, BİN ÜNİTELİK KAN BAĞIŞI REKORUNU KIRACAK”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler’de bin ünitelik bir kan bağışı rekorunun kırılmasını hedeflediklerini belirterek, “Esenler her konuda rekor kırmaya alışkın bir ilçe. İnşallah bugün de Türkiye genelinde Sinoplular’la birlikte bir rekoru kıracak. Bugüne kadar bin ünite kan bir anda verilmemiş galiba. Biz bugün Sinop Dernekler Federasyonu’nun organizasyonuyla Esenler’de bin üniteyi geçmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR, KIZILAY ÇADIRINI DOLDURDU

Her zaman kan verdiğini ifade eden bir vatandaş, “Herkese kan vermeyi tavsiye ederim. Sinoplu olarak gurur duyuyoruz” derken, bir diğer vatandaş ise, “Herkesin vermesi lazım” dedi.

İlk defa kan veren bir vatandaş ise, “İnşallah bundan sonra düzenli olarak vermeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kan bağışı Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan Kızılay çadırında akşam saatlerine kadar sürecek.