Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 31’inci kuruluş yıl dönümünde KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli, törenle Kıbrıs Uluslararası Ercan Hava Limanı kavşağına yerleştirilecek.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan heykeli, KKTC’nin 31’inci kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs Uluslararası Ercan Hava Limanı kavşağında düzenlenecek devlet töreni ile yerine yerleştirilecek. 16 Kasım 2014 tarihinde saat 09.00’da gerçekleştirilecek törene Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ve beraberindeki heyetin yanı sıra KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da katılacak.

Kartal Belediyesi tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce yaptırılan ve KKTC’nin Esentepe Belediyesi tarafından Esentepe Parkı’na yerleştirilmesi planlanan heykelin açılış töreni, o zamanki Belediye Başkanı Erdal Barut’un hayatını kaybetmesi nedeniyle ertelenmişti. KKTC’de yapılan 29 Haziran 2014 yerel seçimlerinden sonra göreve gelen Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın girişimleriyle heykelin Esentepe Parkı yerine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası bağlantısını sağlayan en önemli kapısı olan Ercan Hava Limanı kavşağına devlet töreni ile yerleştirilmesine karar verildi.

Kıbrıs halkının mücadelesinin en önemli isimlerden biri olan ve 15 Kasım 1983’te kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, Kartal Belediyesi ve Kartallılar tarafından unutulmadı. 13 Ocak 2012 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman ve on binlerce seveninin katılımı ile son yolculuğuna uğurlanan Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anısını yaşatmak isteyen Kartal Belediyesi, merhum liderin bir heykelini yaptırdı. Kıbrıs halkının gönlünde ve var olma mücadelesinde benzersiz bir yeri olan Denktaş’ın heykeli, 16 Kasım 2014’te Kıbrıs Uluslararası Ercan Havalimanı kavşağında yapılacak devlet töreni ile yerine yerleştirilecek.

Yüksek Heykeltıraş Niyazi Dedeoğlu tarafından tasarlanarak yapılan ve yapımı 10 gün süren Rauf Raif Denktaş’ın heykeli, 6 milimetre kalınlığında bronzdan inşa edildi. 2 metre 60 santimetre yüksekliğindeki heykel, üzerine yerleştirileceği kaide ile birlikte yaklaşık 7 metre boyunda. Kuzey Kıbrıs Uluslararası Ercan Havalimanı ile Yonca Kavşağı arasındaki “Rauf Raif Denktaş Bulvarı” üzerindeki çembere dikilecek olan heykel, Rauf Raif Denktaş’ın anısını yaşatacak.