Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kartal Esentepe Semt Pazarı’nda yaptıkları rutin kontroller sırasında kaçak ve bandrolsüz olduğunu tespit ettikleri 23 karton sigaraya el koydu.

Kartal Esentepe Mahallesinde kurulan Semt pazarında rutin kontrollerini yapan Kartal Belediyesi Zabıta ekipleri, kaçak ve bandrolsüz sigara satışını tespit etti. 23 karton sigaraya el konulması sırasında kalabalıktan yararlanan, seyyar tezgah üzerinde sigara sattığı iddia edilen kimliği belirsiz bir kişi, kaçarak izini kaybettirdi. Muhtelif markaların ibarelerini taşıyan 23 karton kaçak ve bandrolsüz sigara, Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından tutanak tutulmasının ardından Yakacık- Aydos bölgesine götürüldü ve kontrollü bir şekilde yakılarak imha edildi. Konuyla ilgili denetimlerini sıklaştıran Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde ve semt pazarlarında yaptığı uygulamalar devam ediyor.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Tüm ilçe dahilinde kurulan 12 pazarda zabıta ekiplerimizce gerekli her türlü denetim ve uygulamalar devam etmekte. Halk sağlığı bizim için en önemli unsurlardan. Halk sağlığını tehdit eden her türlü eyleme yönelik çalışma ve tedbirlerimiz devam edecek. Tüm zabıta personelimi tebrik ediyorum” dedi.