Kartal’da, Cumhuriyet’in 91’inci yılı binlerce vatandaşın katıldığı kortej eşliğindeki yürüyüşle kutlandı. Uzun kuyruklar oluşturan Kartallılar, ellerindeki meşalelerle omuz omuza yürüdü.

Kartal Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nı her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşkuyla kutladı. Kartallı Kazım Meydanı’ndan, Kartal Meydanı’na kadar düzenlenen yürüyüşe binlerce Kartallı katıldı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ünde katıldığı yürüyüşte vatandaşlar ellerinde taşıdığı Atatürk posterleri, dövizleri ve meşalelerle Cumhuriyet’in 91’inci yaşını coşkusunu yaşadı. Metrelerce yol yürüyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Vatandaşlarla birlikte yürüyen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Cumhuriyetimizi kutluyoruz, anıyoruz, daha doğrusu ona sahip çıkıyoruz. Dolayısıyla halkın beklentisi bu yönde. Ama atanın bize verdiği bir mesaj var, ’Akıl ve bilim’. Akıl ve bilim yolunda eşitlik, özgürlük ve adalet içinde yürümemiz lazım. İnşallah o günlerde gelir" dedi.

Çocukları, yakınları ve komşularıyla cumhuriyet yürüyüşüne katılan Kartallılar ise, organizasyondan dolayı Kartal Belediyesine teşekkür ederken mutlu olduklarını söylediler.