Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Muharrem ayının 10. gününde Kartal’da Kerbela şehitleri için anma töreni düzenledi.

Kartal Belediyesi tarafından muharrem ayının 10 günü olması sebebiyle Kerbela Şehitleri için Hasan Ali Yücel Kültür ve Sanat Merkezinde anma töreni düzenlendi. Törene, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde bir araya gelen vatandaşlar birlikte dua ettiler.

Anma töreninde konuşma Yapan Kartal Cem Evi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Hz. Hüseyin’in sadece Alevi ve Bektaşilerin değil bütün İslam aleminin şehidi olduğuna vurgu yaptı.

Geçmişte Kerbela’daki zulmün bugün Ortadoğuda İslam adına devam etiğini ifade eden Saçlı, "Dün kelle kesenler bugünde kelle kesiyor aynı zihniyet. Biz İslam’ı doğru algılamak adına İmam Hüseyin’i anmalıyız, algılamalıyız İmam Hüseyin’in babası bir şey öğretmişti bize de o öğretiyi öğretiyor babalarımız, önderlerimiz, dedelerimiz. Hz Ali efendimiz diyor ki’ Haksızlığa boyun eğmeyiniz. Haksızlığa boyun eğerseniz sadece hakkınızı değil şerefinizi de kaybedersiniz’. İşte bunun için İmam Hüseyin orada şehit oldu.“

Program kapsamında konuşan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Hz. Hüseyin’in gelecek kuşaklara örnek olmak için gözünü kırpmadan savaştığını ve şehit olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Kartal Cemevi Dedesi Mustafa Düzgün Hz. Hüseyin’in hayatı hakkında konferans verdi.