Kartal’da 11 gün boyunca devam eden ‘Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor’ etkinliğinde yazar Mehmet Başaran Kartallı okurlarıyla buluştu.

Kartal Belediyesi’nin Kırıntı Dergisi ile ortaklaşa düzenlediği ‘Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor’ programının son gününe konuşmacı olarak yazar Mehmet Başaran katıldı. Etkinlikte gerçekleştirilen söyleşide yazar Başaran sevenlerine köy enstitüleri zamanındaki anılarını anlattı. Kartal Belediyesi’nin yeni hizmet binasında düzenlenen programa katılan vatandaşlar ise sevdikleri yazarlardan imzalı kitap alma imkanı buldu.

Kartal Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerini sürdüreceklerini belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “10 gündür Kartal’da yazarları okurlarıyla buluşturuyoruz. Saat 10.00’da başlayan ve akşam 16.00’da söyleşiye dönüşen bu etkinlikte önemli yazarlarımızı Kartal’da ağırladık. Kitap sevgisini toplumumuza aşılamak için Kartal Belediye Başkanımız Opr. Dr. Altınok Öz’ün önderliğinde bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kültüre ve sanata Kartal Belediyesi olarak önem veriyoruz. Geçtiğimiz dönemde uygulanan projelerimizin çoğu da benzer projelerdi. Şairleri ressamları sanatçıları Kartal’da buluşturmaya devam edeceğiz. Okurların büyük ilgisini çekti bu etkinlikler bugün de Mehmet Başaran gibi büyük bir şairimizi ağırlıyoruz. Onun söyleşisi ile de bugün programımız son bulacak” şeklinde konuştu.

Kartal Belediyesi’ne düzenlenen etkinlikten dolayı teşekkür edene yazar Osman Ünal, “11 gün boyunca çok verimli sunumlar oldu. Kırıntı olarak Kartal’da kültürel olarak çok verimli bir etkinliğe imza attık. Umuyorum ve diliyorum ki bundan sonraki yıllarda da böylesine etkinlikler sürer” dedi.