Kartal’da uygulanan “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Esentepe Mahallesi’nde Astsubaylar Sitesi’nin temel atma törenine katılan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kamu, özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle bir dönüşüm şeklini daha göstereceğiz” dedi.

Kartal Esentepe Mahallesi Zeytinlik Parkı’nın karşısında bulunan ve bir süre önce dönüşüm için yıkımı gerçekleştirilen Astsubaylar Sitesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Deprem ve yerinde dönüşüm kapsamında yapılan törene, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, site sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, “Burası deprem dönüşümün güzel bir örneği. Belediye’nin buradaki bir kısım hakkını devrederek, oluşturulan bir dönüşüm. İnşallah 18 ay sonra da vatandaşlarımızı burada yerleşmiş olarak göreceğiz. Bu dönüşüm devam edecek. Biz bunun çeşitli şekillerini gösteriyoruz. Çok yakında yeni bir şeklini kamu, özel sektör ve vatandaş işbirliğiyle bir dönüşüm şeklini daha göstereceğiz. İnşallah onda da birlikte oluruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sitenin temeli atıldı.