Kartal’da gerçekleştirilen Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nda dereceye girenler gerçekleştirilen büyük final ile ödüllendirildi.

Kartal Belediyesi ve Dragos Musiki Derneği işbirliğiyle düzenlenen Türk Halk Müziği Ses Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin ev sahipliğini yaptığı, Türk Halk Müziği Ses Yarışması’nın final konserinde 12 finalist sahne aldı. Finalistlerin sahne performansı, ses ve yorumları ise Taşkın Doğanışık başkanlığındaki jüri tarafından değerlendirildi.

Birbirinden güzel seslerin sahne aldığı gecede jüri koltuğunda bulunan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Güler program kapsamındaki konuşmasında Kartal Belediyesi olarak yalnızca müziği değil tiyatroyu, sinemayı, kültürü her özelliği, insanlarımızın yaşamına etkisi olacak her konuda destek sağlayıcı durumda olacaklarını ifade etti.

Sahneye 3’üncü olarak çıkan Aylin Uluşan, yaklaşık 10 yıldır müzikle ilgilendiğini belirterek, “İçerideki bu enerji atmosfer çok güzel bu ortamı halk müziğine gönül veren herkesin bu ortamı yaşamasını arzu ederim. Türkülerimize sahip çıkılmasını istiyorum” dedi.

En genç Yarışmacı olan 17 yaşındaki lise 3. sınıf öğrencisi Ahmet Gümüşgöz ise ilk kez sahne deneyimi yaşadığını, bir ses yarışmasına katıldığını ve eğitimini müzik anlamında tamamlamak istediğini söyledi. Yarışma sonunda dereceye giren 1. 2. ve 3.’ye ödül olarak ücretli konser verecek.