Kartallı aileler uyuşturucu madde bağımlılığında çocukların korunmasıyla ilgili düzenlenen ‘Hedef Benim Çocuğum Mu?’seminerinde biraraya geldi. Aileler, madde bağımlılığına karşı bilgilendirildi.

Kartal Belediyesi, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili korunma ve mücadele konularında aileleri bilgilendirmek, uyarıda bulunmak amacıyla ‘Hedef Benim Çocuğum Mu?’ adlı bir seminer düzenledi. Seminere Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediye Başkan Yardımcı Turgut Mermertaş’ın yanı sıra çok sayıda Kartallı aile katıldı. Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli uzman eğitimci Recep Söylemez tarafından verilen seminerde ailelere çocuklarını maddeden uzak tutması için gerekli davranışlar anlatıldı. Uzman Söylemez, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde ailelere izlettiği videolar ve yaptığı sunumla aile içi etkili iletişimin madde kullanan gençler üzerindeki etkisinden de bahsetti.

Uyuşturucu madde kullanımının zararlarını anlatan çalışmalar devam edeceklerini belirten Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş, “Uyuşturucu sadece Kartal’ın Türkiye’nin değil, dünyanın büyük bir sorunu. Biz belediye olarak bazı çalışmalar başlatmak istedik. Bugünde emniyetten görevli bir arkadaşımızla birlikte olduk. Bizim buradaki amacımız aileleri ebeveynleri bilgilendirmek. Uyuşturucu ile mücadele konusunda nasıl mücadele edebiliriler neleri yapmaları gerekir neleri yapmamaları gerekir noktasında karşılıklı hocamızla birlikte bir iletişim içine girdik. Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Programa katılan ebeveynlerden Kumru Gökduman ise Türkiye’de uyuşturucu önemli bir sorun olduğunu ve ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.