Küçükçekmece Belediyesi, ’Temiz Okul, Temiz Toplum Projesi’ kapsamında ebeveynleri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirdi.

Küçükçekmeceli ebeveynler madde bağımlılığına karşı bilinçlendirildi. Küçükçekmece Belediyesi ve Küçükçekmece Kaymakamlığı işbirliğiyle madde bağımlılığına karşı geliştirilen ’Temiz Okul, Temiz Toplum Projesi’ kapsamında Gülten Özaydın Çok Programlı Lisesi’nde bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminere Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz , Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ile Mücadele Şube Müdürlüğü Başkomiser Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda ebeveyn katıldı.

“BİLİNÇLENMELİYİZ”

Programa yoğun ilgi gösteren velilere teşekkür eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz konuşmasında madde bağımlılığıyla mücadelenin önemine dikkat çekti. Karadeniz, velilere; “Çözüm sizsiniz. Aslında herşey gözümüzün önünde olup bitiyor. Ancak biz çocuklarımızın notlarına, sınavlarda yaptıkları netlere, derslerine odaklanırken birileri en kıymetlilerinizi alıp götürüyor. Bilinçlenip bu süreci toplumsal bir mücadeleye dönüştürelim” sözleriyle seslendi.

“SAHAYA İNECEĞİZ”

Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da maddeyle mücadelenin doğru zamanda, doğru kişilerle,doğru ikna yöntemiyle yapılması gerektiğini söyleyerek, bu projeyle sahaya inilerek herkese ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. Anne babaların bilinçli olmasının önemli olduğunu dile getiren Harun Kaya, ebeveynlere duyarlı olmaları tavsiyesinde bulundu.

Programda, protokol üyeleri projeye destek veren velilere de teşekkür plaketi verdi.

“EN ÇOK ESRAR KULLANILIYOR”

Konuşmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Başkomiser ve Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin seminer verdi. Evcin, Türkiye’de en çok esrarın madde olarak kullanıldığını söyleyerek, “Gençlere esrarı teklif ederken; ottur, zararı yoktur, günahı yoktur, sigara gibidir, derler. Ama esrara alışan genç bir süre sonra esrarın kendisine yetmediğini düşünür ve sentetik uyuşturucuya ( Bonzai) başvurur. Madde kullanan bir genci, şiddete başvurarak maddeden uzaklaştıramazsınız.Onu tedaviye ikna etmek önemlidir” diye konuştu.

Yalnızca gözaltı morluklarının madde kullanan bir genci tespit etmek için yeterli olamayacağını dile getiren Evcin, “Bir gencin gözaltları morarmışsa zaten o kişi en az 1,5- 2 yıllık madde bağımlısıdır. Ve geç kalınmıştır. Bir insanın ailesi ile olan ilişkilerinden, kimlerle vakit geçirdiğinden, para harcama düzeninden ve duygusal değişimlerinden madde kullandığını anlayabiliriz” dedi.

Seminer sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Evcin’e teşekkür ederek çiçek verdi.